Futó paradicsomot gombabetegség megelőzésére mivel szokták permetezni? Másik ha már beteg 1-1 levél akkor mivel kell?
Gomba megelőzésére rezes permetet használok (Bordóilé).
Bármelyik gazdaboltban segítenek neked, hogy milyen betegségre mit használj. Készíts képet a növényről vagy vidd magaddal a beteg levelet.
Ezeket a "házi csodaszereket" meg felejtsd el. Az egyik ismerősömnek azt ajánlották, hogy ecetes vízzel permetezzen levéltetvek ellen. Sikeresen kinyírta az összes haszonnövényt.
2es, próbáltad már valamelyiket?
Igen levágtam az alsó leveleit, és ahol nagyon összeérnek a levelek, párat levágtam, nem sokat.
A rezek paradicsomra általában 7 naposak.
Ha már megtámadta valami gombabetegség, akkor nagyjából minden ilyen ellen jó a Mister. De nem csak gomba miatt mehet le egy levél, hanem száz egyéb ok miatt, beleértve a hőséget és aszályt, valamint a természetes elöregedést is.
Én soha nem szoktam levágni olyan levelet, ami nem sárgul. Az nem véletlenül van ott, hanem mert szükséges a növénynek. Ha megfelelő sor- és tőtávra ültetjük a növényeket, akkor rendesen fog szellőzni.
Nem az árnyékolás a lényeg, hanem a levelek növelik a termést. Nézz utána a fotoszintézisnek. Ha sok a termés, és ehhez képest kevés a levél, akkor aprók maradnak a termések.
Ha nincsenek túl sűrűre téve a tövek, akkor nem lehet probléma a túlzottan sűrű levelekkel, mert átfúj a lombozaton a szél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!