Kezdőoldal » Otthon » Kert » Rizstermesztés Magyarországon...

Rizstermesztés Magyarországon árasztás nélkül?

Figyelt kérdés
Sok mindent olvasgattam a rizsről... Azt is, hogy van vízi rizs meg hegyi rizs. Meg, hogy sok olyan rizsfajta van, aminek valójában nem nagy a víz igénye, csak a gyomok miatt árasztják. Neten is rengeteg fénykép van dombokon termesztett teraszos rizsről, ami nincs mindig víz alatt. Nos a kérdésem az lenne, hogy lehetséges lenne Magyarországon valamilyen rizs fajtát árasztás nélkül, csupán öntözéssel termeszteni?

2022. júl. 14. 00:57
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Bukta lesz
2022. júl. 14. 03:38
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Termeszteni termesztettek, de hogyan, azt nem tudom. És azt sem, hogy még igen e.
2022. júl. 14. 04:38
 3/7 anonim ***** válasza:
Karcag környéken termesztettek,lehet még most is,tehát valószínű megoldható.
2022. júl. 14. 08:35
 4/7 anonim ***** válasza:
Ezen az éghajlaton nagyon sokat kéne locsolni. Szerintem nem érné meg. Ha megérné, már rég termesztenének rizst olyan méretekben, hogy ne nagyítóval kelljen keresgélni, hogy vajon hol is.
2022. júl. 14. 12:41
 5/7 anonim ***** válasza:
Valahol Füzesabony környékén is termeltek rizst, de ott is árasztották, legalábbis időszakosan.
2022. júl. 14. 19:25
 6/7 A kérdező kommentje:
Az éghajlat nem biztos, hogy akadály. A magas és hideg Tibeti hegyektől a forró Afrikáig sok helyen terem rizs.
2022. júl. 14. 19:27
 7/7 anonim ***** válasza:
Nem is a hőmérsékletre gondoltam elsősorban, hanem inkább a száraz nyarakra.
2022. júl. 14. 19:29

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!