Rizstermesztés Magyarországon árasztás nélkül?
Figyelt kérdés
Sok mindent olvasgattam a rizsről... Azt is, hogy van vízi rizs meg hegyi rizs. Meg, hogy sok olyan rizsfajta van, aminek valójában nem nagy a víz igénye, csak a gyomok miatt árasztják. Neten is rengeteg fénykép van dombokon termesztett teraszos rizsről, ami nincs mindig víz alatt. Nos a kérdésem az lenne, hogy lehetséges lenne Magyarországon valamilyen rizs fajtát árasztás nélkül, csupán öntözéssel termeszteni?2022. júl. 14. 00:57
2/7 anonim válasza:
Termeszteni termesztettek, de hogyan, azt nem tudom. És azt sem, hogy még igen e.
3/7 anonim válasza:
Karcag környéken termesztettek,lehet még most is,tehát valószínű megoldható.
4/7 anonim válasza:
Ezen az éghajlaton nagyon sokat kéne locsolni. Szerintem nem érné meg. Ha megérné, már rég termesztenének rizst olyan méretekben, hogy ne nagyítóval kelljen keresgélni, hogy vajon hol is.
5/7 anonim válasza:
Valahol Füzesabony környékén is termeltek rizst, de ott is árasztották, legalábbis időszakosan.
6/7 A kérdező kommentje:
Az éghajlat nem biztos, hogy akadály. A magas és hideg Tibeti hegyektől a forró Afrikáig sok helyen terem rizs.
2022. júl. 14. 19:27
7/7 anonim válasza:
Nem is a hőmérsékletre gondoltam elsősorban, hanem inkább a száraz nyarakra.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!