Mi történt a tökeimmel?
Figyelt kérdés
Amikor nyár elején voltunk, nagyon szépek voltak a bokrok. Tök, cukkíni, fodros tök. Sajnos amikor be ütött a nagy meleg, valami történt a velük, mert most jelenleg termés sem nagyon van rajta, valamint néhány tök megfonnyadt pedig még kicsik voltak. A levelek össze estek, be vannak kunkorodva, és néhány levél ki is száradt rendesen. Sajnos ugyan ilyenek az uborkáim is, az elején még gyönyörű volt, most meg be vannak sárgulva a levelek, és alig van rajta termés. Életre fognak ezek még kelni? Lehet még ilyenkor magról ültetni? ki fog kelni? Vagy lehet ezzel valamit kezdeni? Rendesen öntözve volt. Mit tehetek annak érdekében, hogy még idén lehessen szedni termést? Előre is köszönöm!#elszáradt veteményes
2022. júl. 6. 16:56
11/12 anonim válasza:
A nagy hőséget nem bírják, még öntözve se. Ha csak a felszínt nedvesíted, akkor se. Ha a tövére öntesz özönvizet, akkor a föld összetömörödik, utána megszikkadva összehúzódik, a gyökerek megszakadnak, még úgy se bírja a hőséget.
Lehet valami gombabetegség. Peronoszpóra, lisztharmat, stb.
Lehet tripsz. (Uborkánál csodaszámba megy, ha nincs.)
Lehet atka.
Lehet vírus. (Patisszon a legérzékenyebb, de a főzőtök és a cukkini is megy utána a kukába.)
12/12 anonim válasza:
Nekem a május 1.-én ültetett tököm csinálja ezt, a egy terméskezdemény leszáradt és a hangyák is rájárnak,mászkálnak rajtuk de nem tudom miért mert levéltetű nincs a tökökön akkor a hangya miért szereti.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!