Mi történt a tökeimmel?
Figyelt kérdés
Amikor nyár elején voltunk, nagyon szépek voltak a bokrok. Tök, cukkíni, fodros tök. Sajnos amikor be ütött a nagy meleg, valami történt a velük, mert most jelenleg termés sem nagyon van rajta, valamint néhány tök megfonnyadt pedig még kicsik voltak. A levelek össze estek, be vannak kunkorodva, és néhány levél ki is száradt rendesen. Sajnos ugyan ilyenek az uborkáim is, az elején még gyönyörű volt, most meg be vannak sárgulva a levelek, és alig van rajta termés. Életre fognak ezek még kelni? Lehet még ilyenkor magról ültetni? ki fog kelni? Vagy lehet ezzel valamit kezdeni? Rendesen öntözve volt. Mit tehetek annak érdekében, hogy még idén lehessen szedni termést? Előre is köszönöm!#elszáradt veteményes
2022. júl. 6. 16:56
2/12 anonim válasza:
Nem gombásak, hanem nem bírják a kánikulát, nem tudják felvenni a kalciumot a földből.
A fonnyadt végű terméseket vedd le, azokból már semmi nem lesz, csak gátolják az új termések növesztését.
3/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm! És életre fognak ezek még kelni?
2022. júl. 6. 20:04
4/12 anonim válasza:
Vagy életre kelnek, vagy nem, mondjuk a mostani hőségcsökkenés jót is tesz neki. Szedd le a rossz terméseket és leveleket. Nekem a cukkinim mindig helyrejön.
5/12 A kérdező kommentje:
Nekem ránézésre az a legrosszabb, de azon van a legtöbb termés :D
2022. júl. 6. 21:30
6/12 anonim válasza:
Igen, de ha a cukkinin nem szeded le a régi terméseket, nem növeszti az újakat.
7/12 A kérdező kommentje:
Most olvastam, hogy július közepéig még lehet magról vetni, úgyhogy szerintem csinálok holnap még 4 fészket és vetek még el sima főző tökből, valamint cukkiniból is.
2022. júl. 6. 21:36
8/12 anonim válasza:
Elvetheted, de nem lesz már belőle semmi a saját tapasztalatom alapján.
9/12 A kérdező kommentje:
Az talajminőségtől is függhet. Pár száz forintot megér. Most vettem 200 literes fagyasztó szekrényt(6fiókos) pont az ilyeneknek :D
2022. júl. 6. 21:40
10/12 anonim válasza:
Inkább az idöjárástól függ. A tökfélék nem bírják jól ezt az iszonyat kánikulát, pláne, ha tűzi is őket a nap. Senyvednek, nem fejlődnek, hiába a locsolás.
Az április elején kiültetett tökféléim gyönyörűen fejlődtek, azok is megsínylették most a 36+ fokokat, de azért adnak termést, ha keveset is idén. De a május közepén/végén magról vetettek már nem bírják, nem fejlődnek, azokon még egy darab sem termett.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!