Miért száradhat ki az összes levendula amit kapok, mindennapi locsolás mellett?
Elég kevés, amit írtál a tartásról.
Egyrészt a levendulának feltétlen napos hely kell, másrészt nem kell naponta locsolni, mert kifejezetten szárazságtürö!
A helyedben egyébként a szomszédot kérdezném meg, ö hogy ápolja a levenduláját, és aszerint próbálnám én is.
8:13
Már természetesen beszéltem a szomszédommal és ő sem érti.
Tavaly is és idén is közösen ültettünk el egyet. Már az ideinek is csak egy ága él.
Sorházban lakunk így nincs közöttünk kerítés nagyon jó szomszédok vagyunk, napi szinten beszélünk és locsoljuk egymás kertjét, ha ő nincs jól (ő nyugdíjas) vagy én du. dolgozok.
Azért nem értjük, hogy miért szárad el, mikorszárazság tűrő.
HOL veszed a levendulát? Lehet, hogy üvegházban elöneveltet kapsz, ami nem bírja el a keri körülményeket. Vagy egyéb okból van probléma vele. (Sok kertészetben tiszta tözegben tartják, ami ha egyszer kiszárad, gyakorlatilag nem tud újra átnedvesedni és hiába öntözöd, agyökerek nem kapnak vizet.
Amit megtehetsz, hogy veszel egyet, nagyobb cserépben tartod öszig és szeptember közepe-vége felé ülteted csak ki.
En soha nem locsolom a levendulat es gyonyoru mar evek ota.
Csak akkor kap vizet, ha esik az eso.
Igen, én is arra tippelek, hogy kirothad a sok víztől.
Annyit esetleg lehet tenni, hogy visszavágod ültetéskor a hajtásait, hogy kevesebb párologtató levél jusson az adott gyökérmennyiségre. Ha a gyökere elkezd nőni, az úgyis azzal jár, hogy nyomja a hajtásokat. 1-2 hetente elég öntözni, aztán ha beindult, akkor meg egyáltalán nem szükséges, esetleg ilyen nagy aszályban hasznos, de még ilyenkor se feltétel.
Az nem lehet esetleg, hogy fa közelébe ülteted? Azt semmi nem szereti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!