Hogyan tartsam távol a békakat az úszómedencétől?
Sziasztok,
van egy épített medencénk, amibe kb. 2 hete beköltözött 2 béka...
Ritka undorítóak, én félek is tőlük nincs ott a helyük. Nagy nehézségek árán múltkor sikerült kiszedni mind a kettőt... átdobtam a szomszédba de rá 2 napra ugyanúgy visszajöttek :(((
Bármilyen jo ötlet érdekel.
Sehogy, a békucik szeretik a víz közelségét, sőt, mivel ketten vannak, leesznek azok még többen is, főleg ha az egyik hím, a másik pedig nőstény.
Szomszédom építetett téglakerítést, mondta is, hogy ez a legjobb megoldás, hiszem nem kell festeni, nem rohad el. Azóta fél kimenni, mert megjelentek a kertjében a gyíkok, amiktől meg irtózik :)
Köszi a válaszokat!
Nem sikerült megoldást ajánlanotok, de a kerítés talán értékelhető ötlet. Nade milyen kerítés? Akkor nekünk kell fürdőzéshez átlépkedni a kerítést?!
Nincs valami eszköz amit lerakok és távoltartja ezeket a dögöket? Vagy akár valami kémiai szer amit gyűlölnek a szaga miatt? Vagy valami?
Utolsó!
Nem az hogy átdobálok mindent a szomszédba... ennyi erővel oda is bemehetnek szóval semmi rosszat nem tettem.
Dugdosd te a gatyádba!
Ennyi erővel oda is bemehetnek? De a békék a te medencéd miatt jöttek oda!
Szóval ha például tele van a kertem macskaszarral, mert valami kóbor macskát etetek, akkor nyugodtan átdobálhatom a macskaszart a szomszédba, mert ennyi erővel oda is bemehetnek szarni.
És még neked áll feljebb, holott a legalapvetőbb emberi viselkedési normákat sem vagy hajlandó betartani. Nem írom le, hogy milyen ember vagy, mert úgysem vagy azon az értelmi szinten hogy megértsd, mi a probléma. Dugjam a gatyámba? Miért én? A te békáid, téged szeretnek.
Nem tudom miert kell bunkozni. Igazi magyar vagy hallod e.
Feltettem egy kerdest te meg nem a valasszal hanem azzal foglalkozol hogy atdobtam a szomszedba oket.
A tobbieknek koszonom, nem voltak igazan hasznos valaszok, talan a keriteses.
Jo lenne ha valaki tapasztalatbol irna, o mit csinalt ilyen helyzetben..?!
A környezetvédők az utak mellé ilyen kerítést szoktak telepíteni békavándorláskor:
Lehet, hogy elég lenne éjszakára, alacsonyabb verzióban is.... Fóliából, olcsó mg-i raschelhálóból...
Akkor be is ruhazok egy ilyen halora vagy kerites vagy mi ez!
Koszi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!