Csemege kukorica vetes?
Csemege kukorica veteset leirna valaki pontrol pontra?
Ki hogy csinalja, mi mutan mi jon stb? :)
OK, csak pár hete volt valaki, aki itt kérdezte, hogy hol és hogyan lehet ilyesmit eladni, mert ő vetne egy hektárnyit... :))))))
Nem kicsit, hanem NAGYON késő már.... A kukorica már 50-70 cm-es mindenhol! Vagy még nagyobb.
Nálam már címere van néhánynak. Szóval, jól írják, nagyon késő.
Majd nyár vége felé, a nagy hőség megszűntekor lehet vele próbálkozni, ha van ingyen magod, mert a beválásához überprofinak kell lenni. Felénk több hektáron csinálják, de volt már, hogy nekik se jött be 100%-ban, mert a vetési időhöz tudni kellene, hogy milyen hosszú lesz az ősz, milyen lesz a hőmérséklet, mennyire lesz borongós az idő, stb. Túl korai vetés tönkremegy, túl késői meg elfagy, mire szedni tudnád.
Én április közepe után vetettem, kapával lyukakat vágtam magam előtt, minden lyukba 2 szem kukoricát dobtam, a föld vissza rá, és ráléptem tömörítésképpen. Ennyi.
Ahol mindkettő kikelt, onnan az egyiket kihúztam 20 centis méretnél, akkor már nem nagyon tesz benne kárt a lótetű. A főzni valót rendszeresen fialni kell, azaz elszedjük a fiát, vagyis a talaj közeléből előtörő hajtásokat. (Megcsavarva húzzuk ki.)
Egyszer tegnap, meg egyszer vagy 2 hete megöntöztem. Ha most tényleg bejön a huzamosabb hőség és aszály, akkor kénytelen leszek rendszeresen öntözni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!