Mitől sárgul be a fű miután levágom fűkaszával?
Már 4-5 alkalommal van egy hely ahova eljárok füvet vágni damilos fűkaszával, és azt vettem észre hogy amióta bejött a meleg nyári idő a telepen belül néhány helyen ha levágom a füvet pár napra rá besárgul a fű. Ez azért is érdekes mert egyből arra gondoltam hogy persze fűvágás, kevés eső és folyamatosan a napon van. Na de az a fura hogy máshol ahol ugyanezek a dolgok állnak fent hogy nincs víz egész nap süti a nap mégis szépen zöldell tovább a következő nyírásig, vagy ha ritkán besárgul ki is zöldül mire újra kellene vágni.
Rajta szoktam hagyni a füvet mert ez eddig sehol nem volt gond. Érdekelne hogy mit tudok tenni hogy ne sárguljon be. Damilváltás vagy a fűkasza fordulatszáma túl nagy nem tudom, remélem tudtok segíteni ebben nekem.
Levágás után alapon érzékenyebbek a növények, ám az is lehet, hogy nem megfelelő időben van pl a gazdája által locsolva.
A legjobb naplementekor meglocsolni.
Pl erős napsütésben nem tesz jót a víz nekik. Meg kell várni az estét mert kidöglik a fű.
A kertünket és a panel teraszán lévő növényeink is így kapják a vizet.
De pl
A felettünk lévő lakó miatt nappal víz érte a tűző napon a kinti sort és majdnem megölte a növényeinket 1 nap alatt...
Nem tudom mit csinált, figyelmeztettük, azóta nincs gond.
A fű szalmaszárat nevel. A magas, elöregedett fű a lenti, sötétben lévő leveleit leszárítja, főleg nyáron, a meleg, száraz időben, csak a száron lévők a zöldek. Ezeket te levágod. Vágás után még ugye a szár zöld, de ez meg elhal, ha a növény számára már felesleges, hiszen nem tud magot hozni.
Hűvösebb és nedvesebb időben a fű töve sarjakat hoz, új levelekkel, de ilyen időben nem képes erre. Levelek nélkül meg akár ki is pusztulhat.
A zöld gyep amúgy a mi éghajlatunkon nyáron nem létezik természetes, öntözetlen körülmények közt. Itt a fű magot hoz, és lesárgul, elszárad. Viszont így a gyökere árnyékban van, a száraz szárak megvédik a túlzott hőtől és párologtatástól, ezért nem hal el, ősszel újrahajt.
Ez a folyamat nem függ a damiltól vagy a kaszától.
Én a füvet nagyjából össze szoktam húzni, mert ha marékszámra marad ott, akkor alatta a sötétben kipusztul a fű. (A ritkásan rajta maradón persze átnő.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!