Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Lehet úgy fűkaszával füvet...

Lehet úgy fűkaszával füvet nyírnom, hogy a túl oldalon a szomszéd az út szélén áll az autójával? Van bármi előírás, hogy mekkora távolságot kell tartanom?

Figyelt kérdés
Anyám nekem esett, hogy majd feljelent, meg balhé lesz belőle, ne merjek füvet nyírni, szólni kell a szomszédnak. Aki persze kétszer felszántatta az árkunkat teherautóval. Volt olyan eset, hogy betonmixert hozatott, akik fél napra elfoglalták az utat. Ki sem tudtunk volna tőlük állni, ha bárhová mennünk kellett volna. Én akkor szépen szóltam neki, hogy esetleg szólhatott volna a tervéről, erre elkezdett ordibálni velem. Azóta nem is köszönök neki. Könyörögni neki, hogy esetleg álljon már arrébb az autójával, mert füvet szeretnék nyírni, azt végképp nem akarom. Egyébként a vízelvezető árokból kavicsos parkolót csinált. Tipikusan az az ember, aki azt hiszi, neki mindent lehet. Amikor az ő szomszédja a felújított falat lefestette, neki pont akkor kellett füvet vágatnia. Szóval ha semmi jogi akadálya nincsen, a legnagyobb lelkinyugalommal állnék neki a fűvágásnak. Persze nyilván nem úgy, hogy direkt az ő kocsijára menjen, hanem csak úgy, ahogy eddig is tettem. Nincs bennem rosszindulat, és nem is akarok bosszút állni, egyszerűen csak nem létezik számomra ez az ember.
2022. ápr. 25. 18:30
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Ha a fünyírás miatt sérül az autója, akkor ki kell fizetned a javítást - ezért értelmesebb lenne szólni neki, hogy álljon arrébb. (Közben könnyen elöfordulhat, hogy feldob egy követ a kasza az autóra és az elég drága mulatság lesz javíttatni)

Ennek semmi köze ahhoz, hogy a szomszéd bunkó, ettöl téged ugyanúgy felelöségre vonnak.

Ha meg ö okoz nektek kárt, akkor ti kérhettek kártérítést.

2022. ápr. 25. 18:36
 2/4 A kérdező kommentje:

1.: Értem. Majd akkor fogok füvet nyírni, ha nem lesz ott az autója.

Egyébként hogyan tudná bizonyítani, hogy én okoztam kárt, és nem hónapokkal ezelőtt egy kavics?

Velünk előfordult már olyan, hogy a közmunkások az autónk mellett vágták a füvet, és lehetett vakargatni róla a füvet. Ilyen erővel mi is rájuk varrhattunk volna egy régebbi sérülést?

2022. ápr. 25. 18:40
 3/4 anonim válasza:
100%

Állj az autónak háttal. A kavicsokat előre illetve oldalirányban dobja ki a gép.

A fordulat számmal is lehet játszani, ha benzines a fűkasza. Rézsű vágásnal pedig az árok aljába veretni a füvet. Rendszeresen használok fűkaszát.

2022. ápr. 25. 18:41
 4/4 A kérdező kommentje:
3.: Vagy majd akkor úgy vágok füvet, hogy az árokpartot a legvégére hagyom. Úgyis csak akkor áll itt az autója, amikor itthon van. Lesz kb. 1 órája, hogy elálljon. Ha fontos neki az autó, akkor arrébb áll. De persze próbálom majd úgy nyírni, hogy véletlenül se menjen az autójára. Viszont ahogy ismerem, belém fog állni még így is, de megfogja érte kapni a magáét.
2022. ápr. 25. 18:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!