Lehet úgy fűkaszával füvet nyírnom, hogy a túl oldalon a szomszéd az út szélén áll az autójával? Van bármi előírás, hogy mekkora távolságot kell tartanom?
Ha a fünyírás miatt sérül az autója, akkor ki kell fizetned a javítást - ezért értelmesebb lenne szólni neki, hogy álljon arrébb. (Közben könnyen elöfordulhat, hogy feldob egy követ a kasza az autóra és az elég drága mulatság lesz javíttatni)
Ennek semmi köze ahhoz, hogy a szomszéd bunkó, ettöl téged ugyanúgy felelöségre vonnak.
Ha meg ö okoz nektek kárt, akkor ti kérhettek kártérítést.
1.: Értem. Majd akkor fogok füvet nyírni, ha nem lesz ott az autója.
Egyébként hogyan tudná bizonyítani, hogy én okoztam kárt, és nem hónapokkal ezelőtt egy kavics?
Velünk előfordult már olyan, hogy a közmunkások az autónk mellett vágták a füvet, és lehetett vakargatni róla a füvet. Ilyen erővel mi is rájuk varrhattunk volna egy régebbi sérülést?
Állj az autónak háttal. A kavicsokat előre illetve oldalirányban dobja ki a gép.
A fordulat számmal is lehet játszani, ha benzines a fűkasza. Rézsű vágásnal pedig az árok aljába veretni a füvet. Rendszeresen használok fűkaszát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!