Kezdőoldal » Otthon » Kert » Megelőző jelleggel permetezek...

Megelőző jelleggel permetezek estére. a gyümölcs fáim rendbe vannak, van egy kevés poloska de mit tegyek a permetlébe? rezet? lombtrágyát? ként? monília ellen TOPAS- t biztosan teszek.esetleg kálcium, magnézium?

Figyelt kérdés
permetlé
2022. jún. 14. 09:37
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Gondolom, a kicsapódásra érti. Tehát, amikor a két szer reakcióba lép, túrós kiválás formájában összeáll, és leül a permetezőtartály aljára. Tapadásfokozótól is előfordulhat pl. réznél és egyes lombtrágyáknál, ezért írtam én is, hogy külön érdemes.

Az azoxistrobin az én tapasztalatom szerint tényleg gyógyít. Szőlőperonoszpóra és zöldségek betegségei esetében is. Nem a beteg levelek fognak meggyógyulni természetesen, hanem a további fertőzés szűnik meg. (Lisztharmat ellen viszont nem ér semmit, hiába van ráírva.)

2022. jún. 17. 05:44
 12/12 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat.azt én is tapasztaltam, hogy nem lehet mindennel egyszerre permetezni. pl. almába javasolt a kálcium lombtrágya, de csak magába. nem lehet nitrát és foszfát tartalmú szerekkel keverve kijuttatni.
2022. jún. 18. 17:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!