Kezdőoldal » Otthon » Kert » Rendeltem egy fa csemetét...

Rendeltem egy fa csemetét online, de nem hajtott ki, mit tehetnék?

Figyelt kérdés

A kertész csak kérdezget, hogy hogyan volt tartva, meg hogy meg nézi a képeket amit küldtem. Amire én azt mondom, hogy pont ahogy kellett, figyeltem rá, hogy ne legyen túl öntözve és, hogy ne is száradjon ki

De csak az az érzésem, hogy terelgeti a szót, és nem akar vállalni semmi felelősséget érte, szólván, hogy biztosan én szúrtam el

Mit lehet ilyenkor tenni, a két fa 30-ezer volt összesen, ha legalább egyet visszakapnék az már segítene abban, hogy ne veszítsem el a hitem ebben az emberben, de így, hogy semmi és csak tereli a szót, eléggé kiábrándító

2022. jún. 8. 19:45
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
100%
Attól kezdve, hogy hazavitted, semmi felelösége sincs, mert a te gondozásodtól függöen történhet akármi a fákkal.
2022. jún. 8. 19:48
 2/23 anonim ***** válasza:
Amikor hazavitted milyen állapotban voltak?
2022. jún. 8. 19:53
 3/23 A kérdező kommentje:

Lombhullató tehát az egyetlen módja, hogy megtudjam, hogy él az az, ha megkaparom a kérgét és akkor még zöld volt

Nem tudom elképzelni, hogy arra gondolok, hogy 2-3 nap alatt úgy kiszáradhatott ültetés után, hogy megölte (ültetéskor úgy beöltöztem, hogy még féltem is, hogy begombásodik a gyökere ), utána pedig 2-3 naponta öntöztem, nem mertem túl gyakran, mivel szárazság kedvelő és gombásodásra hajlamos túlöntözéskor

2022. jún. 8. 19:56
 4/23 anonim ***** válasza:
100%

Megesik olykor, hogy nem hajt ki az ültett fa, szőlő stb.

Volt már ilyem velem is de megse fordult a fejemben, hogy reklamálni menjek. Engedd el te is aztán ősszel vegyél újakat.

2022. jún. 8. 19:57
 5/23 anonim ***** válasza:
71%

tégy egy próbát. Ahol nem számít, ott egy kis ágat metsz le...ha belül szép zöld, akkor van esélyed. Tápis esővizzel öntözd, ilyenkor 15-20% N, a P és K lehet 5%. De ritkán, kéthetente 10 liter vízben egy kanálnyit.

Türelem, ha még él a fa, nincs veszve semmi.

A talajt meg sem merem kérdezni. Ugye nem olcsó zsákos komposztba ültetted? Ha igen, akkor hagyd benne.

2022. jún. 8. 19:57
 6/23 A kérdező kommentje:

ha 10e lett volna a kettő könnyebb lenne elengedni, így egy kicsit idegesít.

Nem tudok mást tenni, de elment a kedvem, hogy rendeljek tőle mást is, pedig akartam volna

2022. jún. 8. 20:00
 7/23 anonim ***** válasza:
100%
Amit nem értek az az, hogy miféle fák voltak? Fákat, pláne lombhullatóakat nem ilyenkor ültetünk, hanem kora tavasszal, késő ősszel!
2022. jún. 8. 20:00
 8/23 anonim ***** válasza:
100%
Mikor, milyen fa, hová (föld, benapozottság) ültetve? Nincs esetleg kőzuzalék öntve köré, felülre?
2022. jún. 8. 20:05
 9/23 A kérdező kommentje:
Pisztácia fa, 2 héttel vásárlás után ültetve, 2 hetente locsolva, de nem túl locsolva, csak akkor amikor már kiszáradt a földje.
2022. jún. 8. 20:24
 10/23 anonim ***** válasza:
100%

Háát, hirtelen ránéztem:

"Hazánk éghajlata sajnos nem alkalmas a pisztácia fa termesztésére, azonban kísérletezni és próbálkozni lehet, hátha sikerül."

Neked úgy néz ki nem sikerült.

2022. jún. 8. 20:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!