Milyen megoldás riasztaná el a madarakat attól, hogy dézsmálják az éppen érő cseresznyémet a fáról?
Öreg, magas fa, hatamas madárraj lepte el a napokban, pedig még csak félérett rajta a cseresznye. Ha tapsolok, riadtan elröppen a raj, de, gondolom, ettől még vissza fognak térni. Elég nagy rajról van szó, biztosan 50 feletti a példányszám, talán 100-nál is többen lepik el, mint egy felhő.
Madárijesztőnek nem látom értelmét. Valami olcsó megoldást tud valaki?
Mikor még megvolt a telkünk,kicsit távolabb lévő szomszédunknak olyan hangot kiadó riasztója volt,amitől a seregélyek nagyon tartottak.Negyed,fél óránként müködött 10-15 mp et.A környékről elzavarta ezeket a madarakat.
Mivel nálunk sem zabálták le,ezért nem is érdeklődtem íránta .
Csak azért írtam,hogy létezik ilyen védelem.A hangerőt még szabályozni is tudta . Talán hangfelvételt kellene csinálni,és ezzel riasztani
Igen, létezik ilyen riasztó, gondolkodtam is rajta pár éve, hogy veszek.
De aztán úgy döntöttem, nem jó dolog az, ha a szomszédok rendszeresen átjárnak engem megverni a hangja miatt.
Az utóbbi kettőre: hát ez az, errefelé is vannak zajok, olykor folyamatos fűnyíróhang például, máskor meg váratlan, amikor mondjuk egy traktor elhalad, vagy a fához közelebb autó, motor.
Szóval nem fokoznám a rendszeres zajt feleslegesen.
Egyébként azóta se látom őket, pedig relatíve sokat vagyok itthon. Lehet, hogy elég félelmetesen tapsoltam nekik múltkor a produkciójukra, ki tudja. :D Vagy az induló / érkező autók a fa környékén, ami zavarja a madarakat, nem tudom.
Tavaly előtt, amikor megint sok cseri termett, egy csomó ott maradt a fán, amelyeket nem tudtam leszüretelni. Valahogy akkortájt nem volt madárraj. Tavaly előtt azt vettem észre, hogy szerencsére a túlérettekre hajaztak. Idén meg a félérettekre...
A többiek válaszára:
Nyilván nem a macska odakötözésére gondoltam. :) Hanem odaszoktatni, mivel ugye jól másznak fára.
"Nálunk magas fák vannak, a seregélyek ott eszik le, ahol le sem tudjuk szedni."
Ebben bízom én is, de mi van ha fent befejezvén a lentebbi termést is elkezdik zabálni...
Köszönöm, hogy megosztottátok tapasztalataitokat. :)
A seregély táplálékának csupán 7 százalékát teszik ki a gyümölcsök.
Pár éve felénk is több járt, most alig jönnek.
Nálam ez nagyon bejött cseresznyefán, szőlőben egyaránt:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!