Ez a megoldás jó a rózsának?
Egy ház melletti kiskertbe kell egy tanács!
Gombakomposzttal kevert ágyasaim vannak.
Pl ha rózsát vagy búzavirágot szeretnék ültetni, kell vegyek virág földet is?
Ha jól tudom a búzavirág nem igényel nagy, úgymond gondozását, de arra a virág fajtára is vigyázni kell :)
Ötletek? Tanácsok?
Dehogy kell venni virágföldet. Azt cserepes v. edényes növényeknek kell.
Ha elég gombakomposztot kevertél be, mondjuk, 20 litert m2-enként, akkor az így tökéletes. Ha csak valami jelentéktelen mennyiséget, akkor még trágyát vegyél hozzá, és azt is ásd be.
A két növény teljesen különböző. A rózsa évelő, metszést igényel, és természetesen gyommentesítést, mást nem nagyon. Több év, mire egészen szép lesz. A búzavirág meg egyéves, tavasszal elszórod a magját, és a kapáláson kívül semmit nem kell vele csinálni, a további években képes az elszóródott magokból kikelni. Nekem így volt vagy 10 évig, hogy csak egyszer ültettem, és aztán kelt minden tavasszal. Március végén már ki volt kelve.
Igen a rózsa nagyon "finnyás növény" a nővérem ért a gondozásukhoz, de nem ér rá!
Édesanyám kertjében van egy hatalmas rózsabokor, metszve soha nem volt, mondhatni elszabadult.
Rendben köszönöm a tanácsokat, akkor jó az így is a gombakomposzttal, igen elég komposzt van minden sarkon!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!