Kezdőoldal » Otthon » Kert » Ezek az oltásaim megélnek...

Ezek az oltásaim megélnek most már? Szilva.

Figyelt kérdés

[link]

[link]

2022. jún. 1. 17:57
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Igen.
2022. jún. 1. 18:11
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Igen, ezek már megmaradnak, ha ilyen erősen hajtanak.

Azt is ügyesen csináltad, hogy hagytál egy szívóágat. Ezt majd jövő tavasszal kell levágni. (Vagy esetleg beoltani azt is.)

Úgy lehetett volna még jobban, hogy nem a törzset oltod be, hanem ilyen vékonyabb, max. 5 centis ágakat külön. Ha megnő a lomb, úgy kevésbé lett volna törékeny. (Persze, ha nem voltak ilyen ágak, csak túl magasan, akkor ez a megoldás nem volt lehetséges.)

2022. jún. 2. 06:47
 3/7 A kérdező kommentje:

[link]

Ahol volt lehetőség így csináltam.

2022. jún. 3. 12:30
 4/7 A kérdező kommentje:
Van egy Barackfa ami állandóan lefagy, idén adtam meg egy esélyt neki sajnos de lefagyott. Azt hogy tudtam atoltani? Kb két hét múlva megérnek az ágak a szemzéshez a többi barackfán és akkor az említett fának kb 5 centis törzse van és három ágyból alsó korona, azt hogy tudnám teljesen lecserélni? Szemzessel megoldható?
2022. jún. 3. 12:39
 5/7 A kérdező kommentje:
Három ágból álló alsó korona* ez a telefon ..
2022. jún. 3. 12:40
 6/7 anonim ***** válasza:

A szilvát még vékonyabb ágakba lett volna jó. De ha nem volt olyan, hát akkor nem volt...

Nagyon jó az eredési arány.

A barackot szemezni lehet, ha megérnek a szemzőhajtások, de csak idei hajtásba. A tavalyi vesszőnek a háncsa már nemigen fog elválni, hogy alá be lehessen dugni a szempajzsot.

Ha nincsenek lent új hajtások, amiket be lehetne szemezni, akkor szerintem erősen vágd vissza az ágakat, csak pár hajtás maradjon minél lentebb, és akkor esélyes, hogy ki fog még hajtani lent is. És akkor még nyár közepe után beszemzed ezeket. Ami nem ered meg, azt meg tavasszal pótolod. Vagy ha nem képződik új hajtás lent, akkor jövőre azzal is úgy jársz el, mint ezekkel a szilvákkal.

2022. jún. 3. 14:59
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszi szépen a segítséget.
2022. jún. 3. 21:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!