Vénusz légycsapója. Még nem rontottam el ugye?
Azelőtt max természetfilmben láttam, de pár napja kaptam egyet. Utána olvastam de lehet már későn, mert az volt az első hogy fél centis vízbe beleraktam (csapvíz kútból). Ezzel elrontottam? Mert azt írják több fórumon hogy esővizet szeret, nálunk meg az esővíz mindig possadt. Desztillált vizet meg nem szoktak növényekhez használni...
Etetni mivel kell? Mert kertészetben is jártam és zserintem hülyeséget mondott a csaj, hogy etessem naranccsal... Ez szerintem f@szság. Nem etettem azóta csak egyszer; csipesszel adtam a legpirosabb legnagyobb csapdájának egy jól megtermett házi pókot a garázsból, sajnos nem találtam legyet vagy más rovart. Úgy nézem szépen emésztgeti. Ezzel mennyi ideig lesz el? Hetente vagy két hetente kell etetni?
Úgy döntöttem hogy nem tápoldatozom, abból sem tudom milyen kellene, lehet csak később. Jelenleg az ablakban van, de elég hűvös a folyosó, és napfényt se sokat kap. Eddig egészséges, de át kell raknom fényesebb helyre? Nem nagyon van déli fekvésű ablakunk... Szóval fogalmam sincs hova rakjam, kicsit tanácstalan vagyok.
Valaki aki ért hozzá, ellátna tanácsokal? Köszönöm.
Hogy a kérdésre is válaszoljon valaki:
Kis csapvíztől nem fog meghalni, hónapok alatt viszont megöli.
De a poshadt esővíz is jobb mint a csapvíz. Desztillált lenne a legjobb.
Etetni nem kell, de mondjuk havonta egyszer kap egy pókot azzal jót teszel a növénynek. Fölöslegesen ne "lődd el" a csapdákat mert az megöli, parizert, narancsot ?wtf?, hasonlókat természetesen ne adj neki. Méhből talán kevesebb tápanyagot kap de nem hiszem hogy árt neki.
MINÉL TÖBB FÉNY, nem kell félteni tőle, jót tesz neki csak álljon alatta a víz közben.
Tápoldatot nem szabad, az a leggyorsabb mód a növény kinyírására.
Na virágszára nő és még nem elég erős a növény akkor vágd le minél hamarabb.
Kb ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!