Miért feketedik el a vénusz légycsapómnak a csapója?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Az lenne a kérdésem hogy miért feketedik el a vénusz légycsapómnak a csapója amikor valamilyen rovar van benne?
Eddig nem volt semmi baja, de egy pár hete kezdte ezt, ha legyet kap vagy más rovart akkor is elfeketedik.
Egyébként eső vizet kap és tőzegbe van ültetve, ezért sem értem hogy mi a baja.
Szerintetek mit csináltam rosszul?
(Bocsi a kis regényért)
2021. szept. 6. 22:26
1/5 anonim válasza:
Azért, mert az a levélképlet (a "fogas" légyfogó rész) a zsákmány megemészése közben visszafejlődik. Már nem fog kinyílni újra soha. Majd újak fejlődnek helyette. Ez a normális élete a növénynek.
2/5 anonim válasza:
Ezért nem kell etetni a növényt, mert csak 2-3 etetést bír ki egy levél, jó esetben.
A természetben nem tud máshogy tápanyaghoz jutni, ezért fog legyet, kényszerűségből. Te tudod tápoldatozni.
Neked kell választani, hogy szép levelek akarsz, etetés nélkül, vagy az etetéssel akarsz szórakozni, ami azzal jár, hogy nem lesz szép a növényed.
3/5 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, azt tudom hogy egy idő után elhalnak a régi "levelei" de ugyanez van a fiatal új hajtásaival is, ezért nem értem.
2021. szept. 8. 20:04
5/5 A kérdező kommentje:
Elég fényt kap mert több kaktusz is van a közelében és azoknak nincs semmi bajuk.
2021. szept. 9. 18:03
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!