Kezdőoldal » Otthon » Kert » Vénusz légycsapója. Még nem...

Vénusz légycsapója. Még nem rontottam el ugye?

Figyelt kérdés

Azelőtt max természetfilmben láttam, de pár napja kaptam egyet. Utána olvastam de lehet már későn, mert az volt az első hogy fél centis vízbe beleraktam (csapvíz kútból). Ezzel elrontottam? Mert azt írják több fórumon hogy esővizet szeret, nálunk meg az esővíz mindig possadt. Desztillált vizet meg nem szoktak növényekhez használni...

Etetni mivel kell? Mert kertészetben is jártam és zserintem hülyeséget mondott a csaj, hogy etessem naranccsal... Ez szerintem f@szság. Nem etettem azóta csak egyszer; csipesszel adtam a legpirosabb legnagyobb csapdájának egy jól megtermett házi pókot a garázsból, sajnos nem találtam legyet vagy más rovart. Úgy nézem szépen emésztgeti. Ezzel mennyi ideig lesz el? Hetente vagy két hetente kell etetni?

Úgy döntöttem hogy nem tápoldatozom, abból sem tudom milyen kellene, lehet csak később. Jelenleg az ablakban van, de elég hűvös a folyosó, és napfényt se sokat kap. Eddig egészséges, de át kell raknom fényesebb helyre? Nem nagyon van déli fekvésű ablakunk... Szóval fogalmam sincs hova rakjam, kicsit tanácstalan vagyok.

Valaki aki ért hozzá, ellátna tanácsokal? Köszönöm.

2022. máj. 25. 14:26
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
0%

0 tapasztalattal max megolni tudod. gondoztal mar novenyt? ha nem akkor ne a husevokkel kezdd. fogdosni nem kell neki semmit, majd elkap valamit magatol. tuletetessel is meg lehet am olni

"Ezzel mennyi ideig lesz el? Hetente vagy két hetente kell etetni?"

kizart dolognak tartom hogy ezt ne tudnad meggooglizni

"Úgy döntöttem hogy nem tápoldatozom"

tehat egyaltalan nem olvastal utana, hogy is kene tartani

2022. máj. 25. 16:11
 2/21 A kérdező kommentje:

Köszi hogy ilyen passzív agresszív válasszal méltattál, akkor inkább ne írnál semmit.

Sok növényem van, mind pozsgás vagy kaktusz, meg avokádó, narancs, citrom és alma. Egyiknek sincs köze a vénusz légycsapójához, szóval ne is hasonlítsuk egymáshoz...

Erősen kétlem hogy a lakásban majd saját magától kap el rovarokat mert nincs a lakásban ilyen, nálad nem tudom hogy van ez, de minket nem lepnek el a bogarak. :)

2022. máj. 25. 16:26
 3/21 anonim ***** válasza:
0%

igazan nincs mit. nem ertem miert ide jottel eloszor tanacsert, mikor ez nem egy novenyes oldal, itt eleg kis valoszinusegel fogsz belefutni egy profiba. a kerdeseid alapjan minimalis utananezes se elozte meg a kerdes kiirasat. miert nem probalsz olvasgatni egy kicsit a temaban?

"Erősen kétlem hogy a lakásban majd saját magától kap el rovarokat mert nincs a lakásban ilyen"

hacsak nincs hermetikusan lezarva a haz, akkor vannak ott is rovarok. engem se lepnek el, de berepul neha egy legy vagy egy meh szelloztetes kozben

2022. máj. 25. 16:30
 4/21 anonim ***** válasza:
93%

Ezt a növényt NEM kell egyáltalán etetni. Azért fog rovarokat a természetben, mert erősen tápanyaghiányos helyen él. De te tudod a szükséges mértékben tápoldatozni.

A levelek rongálódnak az etetéstől, pár alkalom után elhalnak, addig is csúnyulnak. Ami egyrészt nem szép, másrészt meg a növény feleslegesen energiát veszít a levél tönkremenetelével.

De ha guglizol, akkor ezt minden hozzáértő oldalon leírják, hogy nem kell etetni.

2022. máj. 25. 16:39
 5/21 A kérdező kommentje:

2-es A méh nem megfelelő táplálék... Konkrétan az ölné meg. Azért írtam ide mert ezt az oldalt ismerem, itt teszek fel kérdést szökőévente egyszer, noha valóban ebben a témában még nem írtam soha. Jó hogy te döntöd el, mennyit olvastam róla a kérdés kiírása előtt. Igazán érett embernek tűnsz a válaszaid alapján... Bizony ez irónia.

Nincs lezárva a ház, csupán szúnyogháló van az ablakokon, erkélyajtókon. :)

2022. máj. 25. 16:47
 6/21 A kérdező kommentje:
Azért nem akartam tápoldatozni, mert alapból az az izgalmas a növényben hogy húsevő - a vízigényére lettem volna kíváncsi, de itt sem hozzáértő emberek vannak. Én azt olvastam hogy a csapói folyamatosan nőnek, az enyémen is van vagy 30 db, ezekből kb 10 nagy, a többi kicsi. Szóval nem zavar ha elhal pár darab 2-3 etetés után.
2022. máj. 25. 16:49
 7/21 anonim ***** válasza:

"A méh nem megfelelő táplálék..."

no shit, nem is irtam hogy az

"Jó hogy te döntöd el, mennyit olvastam róla a kérdés kiírása előtt"

a kerdeseid alapjan egyertelmu hogy semennyit nem olvastal

"de itt sem hozzáértő emberek vannak"

nyilvan, ez nem egy tematikus forum. redditen vagy facebookon talalsz olyan csoportokat ahol hozzaertoktol tudsz kerdezni

"Szóval nem zavar ha elhal pár darab 2-3 etetés után"

ja az kit erdekel, hogy a novenyt mi zavarja, az nem neked faj

2022. máj. 25. 17:07
 8/21 A kérdező kommentje:

No milyen növényvédőbe botlottam nézzenek oda. :O Bezzeg tanácsot mondani nem tud, csak kioktatni ide nem illő dolgokkal, ossza az észt mintha zsigerből jönne - ki olvasott utána ki nem azt meg már hagyjuk. Egy normálisat írtál, rákeresek facen.

Ha nem érdekelne a növény, nem kutakodnék a normális tartása után.

2022. máj. 25. 17:13
 9/21 anonim ***** válasza:
osztja*
2022. máj. 25. 17:37
 10/21 A kérdező kommentje:
Bizony. Neked meg nem ártana ékezetet használni. Csökkent intelligencia egyik jele.
2022. máj. 25. 17:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!