Szabadföldi és magyar fóliás eper között nagy különbség van, vagy szinte észre sem vehető?
Dehogy van. Fóliában lehetetlen, hogy ugyanaz a fajta növény ugyanolyan jó legyen. Nem kapja meg a tökéletes fejlődéséhez szükséges minőségű fényt (a fólia és a polikarbonát nem enged át mindenfélét). Fóliában többet műtrágyázzák (ami önmagában még nem lenne baj, de gyakran csak úgy ötletszerű összeállítású keveréket adnak neki, a szükséges helyett). Többet öntözik, így a szerkezete lazább lesz, adott mennyiségű szárazanyag több vizet tartalmaz. Stb.
De a minőség nyilván fajtajelleg is, mert az egy helyen lévő szabadföldi eprek közt is hatalmas különbség van. Többnyire boltban, árusoknál, piacokon a hatalmasra megnövő, nagyjából semmilyen ízű epreket árulják. (Persze, aki mást nem ismer, annak ez is jó.) Az igazán finom, de csak közepesre növő fajtákat (pl. Senga Sengana) nem termelik nagyban, csakis magadnak tudod megtermelni, esetleg őstermelők visznek ki a piacra kis mennyiségben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!