Érdemes kutat fúrni milliókért?
Figyelt kérdés
1-1.5 millió lenne. Legalábbis 1-2 szomszédnak ennyi lett volna, így valószínű nálam se lenne másképp. Csapvízzel viszont valahogy szégyellek öntözni, s nálam azért van gyep is bőséggel. Meg veteményeznék is azért.2022. máj. 22. 18:52
21/25 anonim válasza:
Én is inkább esővizet gyűjtenék. Ha nem is fedezi a teljes locsolást, azért sokkal kevesebb Csapi víz megy el :)
22/25 A kérdező kommentje:
19. Ha nem gondoznám, akkor csak a por, meg a sár maradna. :/ 20. Nyilván, ezért írtam, mert én sem tudom, miért. De gondolom nálam is 30-40 méteren találnának vizet.
2022. máj. 23. 16:10
23/25 A kérdező kommentje:
Vagy a másik opció. Úgyis kell egy nagyobb autó, ami tud vonatni nagyobb súlyt. Utánfutó, arra egy 1000 literes ibc tartály, s amikor szükséges, anyámnál kútból feltöltöm. S még egy tartály az eresz alá. 2000 literből már tudom öntözni a veteményest, a gyep meg marad csapvízből.
2022. máj. 23. 19:02
24/25 anonim válasza:
Bocs, de a legnagyobb pénznyelő a gyep. Egyszerűen érthetetlen számomra, hogy egyesek képesek sok tíz-százezret költeni GYEPRE. Se megenni nem lehet, se nem más módon hasznosítani, sőt, locsolni, permetezni, nyírni kell rendszeresen.
És nem, nem a sár, meg a por marad a helyén. Ha kibírod, hogy nem gyomirtózol legalább egy évig, utánanézel "hogyan lesz ősgyepem", akkor csak egy fűnyíróra lesz szükséged. Nekünk ilyen van az 1000 m2-es porta kb. 1/4-én. Hetente kell nyírni, úgy, hogy nem esett eső két hete. A fele nagyjából fű, a többi mindenféle maximum 30 cm-re növő növények.
25/25 A kérdező kommentje:
24. A kutyát viszont lehet nem bírná ki egyik gyom se. A sportfű viszont elég szívós, sokat kibír. De tény, hogy rengeteget kell locsolni.
2022. máj. 24. 21:12
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!