Igaz hogy a panelokat már 40-50 milliókért dobálják?
Én Szegeden akarok most 1,5 szobás panelt venni. Most jutottam nagyobb összeghez, sajnos nálam nem játszott emiatt, hogy miért nem tavaly vettem vagy 5 éve. Most lett meg a pénz. Persze hitelt még így is kell felvennem, mert csak egy erős önerőm van.
Lényeg a lényeg kb. 1 éve nézem a lakás árakat, ami tavaly volt 20-21 millió, az most 25-26 millió. És akkor ilyeneket nem is mondok, hogy egy kolléganőm 2015-ben 11 millióért vette a hasonló lakását, vagy egy másik ismerősömék 2009-ben 5 millióért adták el a nagymama hasonló lakását.
"Amíg szar van..."
Komolyan, meg is érdemlik az emberek. Egyrészt nem is értem, hogy minek kell mindenkinek saját lakás? Másrészt miért akar mindenki nagyvárosban, pláne Budapesten élni?
Nagyon durván emelkednek az árak Győrben 1 éve gondoltam passziválom az egyetemet elmegyek dolgozni és veszek egy 2 szobás panel lakást ekkor 20 millió volt itt a lakótelepen egy lakás, de nem tettem meg most 28-29 millióért hirdetik őket. Pár hónap múlva tervezek elmenni dolgozni, és reménykedek benne, hogy egy kis gazon vagy 10 emeletesben panel lakást tudok venni hitelre valahol a városba már szinte minden elvárásról lemondtam.
Hiába van 7-8 millió önerőm, ha a fizetésem nem lesz magas nem tudok elég hitelt felvenni. Diploma után tapasztalt is kell 2-3 év mire normális fizetést kapnék. Már 30 éves vagyok így jó lenne egy saját lakás majd család és nem azon stresszelni, hogyan szórom ki az albérlettel a pénzt és mellette, hogy drágulnak a lakások.
6. Ezeket a dolgokat nem igazán érzik át azok az emberek, akik 5-10-20-40 éve vették a lakásaikat és egyrészt már régen elfelejtették milyen az albérlet (ha éltek is ott valaha egyáltalán), másrészt nagyon sokan olcsón is tudtak venni régebben. Nekem is rengeteg olyan 35-40 év körüli kollégám van, aki 2010-2015 körül iszonyú olcsón tudta megvenni az első lakását fiatalon. Jó nekik. De sokan nem érzik át a mostani helyzetet, sőt még "lakásár emelkedés tagadók" is vannak, akik szerint nincsenek is magas árak és a mostaniak tök normálisak. Beteg egy világ.
7. De ha adósságot csinálsz, akkor te magad voltál a buta és senki mást nem hibáztathatsz, csak magadat. Még mindig ott tartunk, hogy ha albérletben lakik valaki akkor a tulajdonos szeszélyeinek, hülyeségeinek is ki van téve. Ha saját lakásban lakik, akkor csak a saját hülyeségének, de attól amúgy se mentheti meg senki más a világon.
Ez a 40-59 M ár még nem jellemző.
Inkább a 31-34 M-os sávban mozognak Győrben. Tavaly november - december környéken ugyanilyen típusú lakások 30- ért 2 héten belül elkeltek. Nem is kellett árulni őket.
Ez idő alatt az építőanyag ára is felment a munkadijak is drágultak. Egy panel felújítása alaphangon 10 M így a 40 M ( persze sok ennyi pénzt összeszedni) de mégsem annyira elrugaszkodott ár.
Most ennyibe kerül. Minden időkben drága volt az ingatlan. Akkor is mikor az emberek havi fizetése 3-4ezer Ft volt és most is mikor az átlag 250-320ezer Ft-ot keres.
Tavaly nyáron Érden egy 43 m2-es felújított lakás 14 millióért kelt el a hirdetés feladásától kb. 5 órán belül. Rá pár hétre a 23 m2-es új építésű lakás 11 millióról 23 millió lett...
Tatabánya: januárban 18 M Ft-os lakást eladták most az új tulajdonos árulja 23 M Ft-ért.
Győr: Marcal II-ben tavaly 31 M Ft-os panel most kb. 50-60 M Ft.
Bp.: Kelenföld, 40 m2-es tavaly nyár 24 M Ft, most kb. már 1 M Ft/m2 feletti áron kaphatóak régi építésű lakások, nem is értem, az új építésűeknek is kb. ennyi az ára...
elképesztően drága minden
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!