Igaz hogy a panelokat már 40-50 milliókért dobálják?
8-as
Igen amint megvan a saját lakás már nem fognak érdekelni az albérlet vagy lakások ára így egyáltalán nem is leszel képben.
Bátyámék is 2017 körül vettek lakás pár év múlva visszafizetek a hitelt 2021 egy új építésű 3 szobás lakást vettek.
kb 1 hónapja nézegettük a lakás árakat akkor eset le neki, hogy drágultak elég szépen a lakások Budapesten még a 22 kerület is több millióval több mint 1 éve. 30 milliós lakásra párommal felvehetünk egy 25 milliós kölcsönt aztán így marad pénz villamos hálózat javítás, parkettázás... stb javításokra pár millió forint. Aztán lehet szépen évekig fizetni, ha meg gyerek jön akkor még tovább a hitelt :/ Párom Győrt nem támogatja ő vissza akar menni pestre. Egy biztos egy ilyen jó hitel jó pár évre szól és addig összetartja a kapcsolatot. Nekem 40 éves ismerősöm azt mondja neki könnyebb volt lakást szerezni. Öcsémen látom albérlet + kaja elviszi a pénze 2/3 simán amit félre tesz az egy lakáshoz kevés. Hogy ennek mi lesz a vége az jó kérdés.
Már nem ciki panelban élni. A téglák semmivel se tudnak többet, sőt.
Egy jó helyen lévő, karbantartott panel, aranyat ér.
Figyelni kell hogy idén mennyiért kínálnak és 1-2 éve mennyiért.
14. Főleg azért nem ciki panelban élni, mert rengeteg jómódú ember már csak a panelt engedheti meg magának :D
Ezt látom a panelokból halnak ki az egykori munkás ember nyugdíjasok (akik megkeresnének manapság 150-200 ezret, ha még dolgoznának), a helyükre meg költöznek be a jómódú, jól kereső fiatalok, akik a mai ingatlan árak mellett már csak a panelt tudják megengedni, hiába keresnek fizetésben a felső 10-20%-ban. Nekem elég sok huszonéves ismerősöm van, akik jól keresnek, nettó 500-600 körül, de nekik is vagy nincs ingatlanjuk, vagy panelt vettek. Miért? Mert csak arra volt pénzük :D
Mások meg ott vannak az 50-80-100 milliós ingatlanjukban havi 150-250 fizu vagy nyugdíj mellett, csak mert szerencsések voltak és akkoriban vettek, amikor még normális árak voltak.
Jah, hogy szegényeknek csak panelra telik!(15-ös). Örülnék én ha nekem is "csak" panelra telne!
3 éve vettünk Budapesten egy lakást 35 millióért. Most 50. Nem egy lakást hoztam fel példának, a környéken/akár a kerületet is mondhatnám, az adott méretű, jó állapotú HASZNÁLT lakások ennyik. Hozzáteszem: panelprogramos panelról beszélek. Ami számomra sokkal jobb vétel mint egy használt tégla, aminek a felújítása sosem fog megtörténni mert az ott lakó idősek nem járulnak hozzá a hitelhez/magasabb közös költséghez, az albérlőknek nem érdeke, ahogy a bérbeadóknak sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!