Kezdőoldal » Otthon » Kert » Briggs motoros robikapába...

Briggs motoros robikapába rakhatok-e autó motor olajat?

Figyelt kérdés

Olajcserekor megmaradt az olaj, amit az autóba cseréltem. Nem szeretnék a robikapába feleslegesen olajat venni, ha jó bele ez is.

Az olaj típusa: 10W-40 Mobil Super , vagy 5W-30 Castrol

2022. máj. 19. 16:35
 1/4 anonim ***** válasza:
Jó az ugyan úgy.
2022. máj. 19. 16:36
 2/4 anonim ***** válasza:
Ha korszerű autókba jó,legyen jó ebbe is .A fűnyíróba is a megmaradottat raktam.
2022. máj. 19. 17:40
 3/4 anonim ***** válasza:
Csak akkor tedd bele ha stimmel a viszkozítása is.
2022. máj. 19. 21:01
 4/4 anonim ***** válasza:

Gyárilag az én Honda motoromba 10W-30 olajat ajánlanak.

De amiket írtál, azokat is fel lehet éppen használni.

Ha fiatal a gép, és rövid időkre használod, fél órát mondjuk, akkor inkább az 5W-30-at használd, ha meg egy öregebb gépet komolyabban hajtasz, akkor a 10W-40-et.

Az 5W-30 hígabb, hidegebb állapotban (40 fokon) jobban folyik, viszont öregebb gép emiatt jobban is eszi, ha már 100 fokon (felül) üzemel.

A 10W-40 sűrűbb, emiatt nagy hőmérsékleten vastagabban odatapad a kenendő felületekhez, és bár nem folyik annyira, de meleg használatnál már a 40-es érték is megfelel, főleg, hogy kopottabb alkatrészek réseiben több olaj elfér.

2022. máj. 20. 15:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!