Kezdőoldal » Otthon » Kert » Megéri a nagy kertes ház...

Megéri a nagy kertes ház olyan családnak, ahol a felnőttek heti hat napban, 12 órában dolgoznak?

Figyelt kérdés
Mik a kert előnyei, ha ilyen sokat dolgozik valaki? Megéri? Szükséges? Mit gondoltok?
2022. máj. 13. 15:40
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:

Természetesen arra gondolok amikor van választás, pl. ugyanazon a településen hasonló áron elérhetőek társasházi lakások is.

Tudom hogy van ahol nem nagy a választék, ott nyilván nem kérdés.

2022. máj. 13. 15:42
 2/13 anonim ***** válasza:
22%

Hol kell heti hat napon 12 órát dolgozni...???

A munka törvénykönyve szerint ilyet nem is lehet..

Nem túlzol egy kicsit?

Vagy úgy érted, hogy a kertben dolgoznak ennyit?

Én megértem aki nem akarja más zajait hallani alulról-felülről-oldalról... Mert a társasházi lakásoknál ez elkerülhetetlen.

2022. máj. 13. 15:52
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem.
2022. máj. 13. 16:08
 4/13 A kérdező kommentje:

Azért kérdezem mert a környékünkön ha valakit zavar a vasárnapi fűkasza/flex/láncfűrész akkor megkapja hogy hát sokan dolgoznak heti hatszor 12 órát és csak akkor van idejük

Ha én annyit dolgoznék nem akarnék kertet, bőven elég lenne egy kis lakást rendben tartani.

Kíváncsi vagyok mások véleményére is.

2022. máj. 13. 16:13
 5/13 anonim ***** válasza:
88%

Hogy megéri-e, az attól függ, hogy kinek mire van igénye.

Én 17 éven át hallgattam, ahogy a fejem felett ordítottak meg dörömböltek állandóan, nekem erre nincs igényem. Akkor már inkább a kert.

Akinek a kert rendbetétele a kikapcsolódás, annak nyilván megéri. Tudok olyat, aki pl. síelni jár sok pénzért minden évben, hát abban mi az öröm, hogy összetöri magát? Hát nem jobban járna, ha inkább a kertet művelné?

Nem mindenkinek az a szórakozás netovábbja, hogy döglik az ágyon, és valami huszadrangú filmet bámul. Van, akinek a fűnyírás vagy a kertészkedés a szórakozás.

Én amúgy ismerek egy családot, ahol a szülők tizenvalahány évig csinálták azt, hogy a saját szolgáltató vállalkozásban dolgoztak hétfőtől szombatig napi 14-16 órát, plusz vasárnap még 10-et. Mondjuk, ők nem sokat dolgoztak a kertben, de azért lenyírták a füvet, meg ilyesmit megcsináltak vasárnap délutánonként, mikor otthon voltak. Eléggé nulláról indultak, és mikor már jobban ment nekik, akkor vettek kertes házat.

2022. máj. 13. 16:29
 6/13 anonim válasza:
51%

12órában főleg heti 6 napban keresnek annyit hogy meg veszik a kaját kertet felejtsétek el.

Családi házba jöttem 3200nm tercia ebből 2900nm vágunk 2óra hossza barátnőm+én 1 kasza +tologatós (komoly gépek haladós így a munka)

Kinai gépet veszel az vagy bele hal vagy sokkal lassabb lesz vele a munka.

Konyha kertünk 10×6m fél óra alatt fel sarabolom kapával elég ha a gaz gyökerét elvágod a föld alatt 1cm-rel. Napon kiszárad.

Ha tudtok egy tetőről ibc tartályba ami egy emelvényre van rakva pl téglák vagy beton tegyétek fel.

1000l vizet felfogsz vele okosabb mint csapról öntözni.

Ha vesztek gyümölcs oltványt vagy szőlőt kötelezően ganyét alá ,és öntözni esténként +permetet neki.

Mi magunk festettük a házat kívűl és bent.

Javítgattuk stb.

Vétel elött gondolkozzatok nsgyon el mert ennyi meló után még a kert minden hétvégén elviszi a pihenő időtöket.

Vannak helyek ahol tiltják hetvégén a zörgést ,mi falura jöttünk sokszor reggel 4kor már melegítem a traktort az udvaron.

De amúgy ha nem lenne kertetek,sima fűnyírást felgyorsíthatod,kipúcolt tercia (ki álló gyökerek,tuskók mentesítése <ki ásod>).

Veszel használtan egy fűnyírótrakit 250 -300e ft +egy kaszát meg egy önjáró tologatóst akkor hamar végeztek.

De ha nagyon panel lakónak érzitek magatokat ne ugorjatok bele mert 2hét alatt 30-40cm -re nő a gaz

2022. máj. 13. 17:16
 7/13 anonim ***** válasza:
31%
Még heti öt nap, napi nyolc óra mellett is nehéz karban tartani a kertet. Ha meg tudjátok fizetni a kertészt, akkor mehettek kertes házba; de ha nem tudjátok, akkor inkább felejtsétek el a kertet.
2022. máj. 13. 17:24
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Kimaradt egy szó:

Még heti öt nap, napi nyolc óra mellett is nehéz karban tartani a kertet =

Még heti öt nap, napi nyolc óra munka mellett is nehéz karban tartani a kertet

2022. máj. 13. 17:24
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Ha nincs időd, akkor energiád se lesz a kerttel foglalkozni. Saját tapasztalat.
2022. máj. 13. 18:03
 10/13 anonim ***** válasza:

Én 4+4-be dolgozok, azaz 2x12 nappal 2x12 óra éjjel és 4 nagy szünet. Ez nagyjából annyit takar, hogy 8 hétvégéből 3 olyan hétvége van amikor nem dolgozok vagy nem éjjelesből essek haza szombaton.

Öcsém 2+2-be dolgozik, azaz 2x12 óra nappal 2 nap szünet, majd 2x12 óra éjjel. Még ami gyakori 1x12 nappal 1x12 éjjel, majd 2 nap szünet.

Na az ilyen emberek akkor vágják a füvet, fát, stb, amikor szabad naposok.

De, a szomszédok iránti tiszteltet megadjuk egymásnak azzal, hogy csak 9:00-18:00 között végzünk zajos tevékenységeket. Mindegy hétvége vagy hétköznap.

Ha valaki hajnal 4 kor a traktort melegítené a környékünkön valószínűleg a 2. alkalom közben meglincselnénk. Lakóövezetben ez elég nagy tahóságnak számít..., jogi úton pedig ott van a jegyzőnél a feljelentés, rendőrségen a csendháborítás bejelent, vagy a 2 egyszerre.

A kertészkedésről annyit, hogy szüleimnek 4500 m2 a telkük (Az enyém 580 igényeimnek megfelelően), az egész parkosított, mindenhol virágágyások, díszfák, sok fűzfa, van egy 600 m2-es tavuk. Mindketten munka mellett csinálják, ők sorozatnézés helyett kertészkednek. Szóval, ha szereted ez a tevékenységet szívesen fogod csinálni, de ha inkább sorozatot néznél helyette, csak a problémát veszed a nyakadba vele.

2022. máj. 13. 22:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!