Melyik a legfinomabb fajta paradicsom?
Talán már 15éve is van annak, hogy igazán finom paradicsomot ettem, és mivel már kertes házban élek, szeretném megtermelni magamnak. A különböző magcégek ezernyi fajtát kínálnak és mindről csak jót írnak, de a termés végül mégis ízetlen lesz.
Nem érdekel a termés ideje, fény/tápanyag igénye, betegségre való hajlama, hozam mértéke, alakja, színe és a szépsége. Egyetlen kritériumom van: ízletes legyen! Lehet kicsi/nagy, rucskos vagy bármi, tökmindegy, csak az íz számít!
Az apró balkonparadicsomokat próbáld meg, vagy a nagyméretű léparadicsomokat( pl a brutus). Az apró édesebb, a nagy meg inkább savanykás.
De talaj függő is. Ha szereti a talajt amiben van, akkor finomabb ízű. Ha nem jó neki akkor rosszízű lesz.
Vegyél a piacon többféle palántát, s majd eldöntöd, melyik ízlik neked!
Nekem a San Marzano, másnéven Lucullus a kedvencem.
Könnyű szeletelni, mert hosszúkás alakú.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!