Kezdőoldal » Otthon » Kert » Mi bírja legjobban a napos...

Mi bírja legjobban a napos panel erkélyt?

Figyelt kérdés
Régen próbálkoztam paradicsommal, drága palántaföld és tápoldatozás ellenére is csak kalcium hiányos paradicsomok nőttek rajta. A paprikák is csak szenvedtek. Látom sok oldal ír uborkát, salátát meg mindent. Mennyire igaz, hogy ezek bírják? Vagy maradjak virágoknál? Mivel lehetne jó kis zöld, növényekkel teli erkélyt varázsolni? Egész délután kettőig közvetlen éri a nap.
2022. máj. 6. 12:28
 1/3 anonim ***** válasza:

Ha csak kettoig sut oda a nap, akkor nem tudom mi lehetett a baj, a paradicsomnak ezt pont birnia kene, sot. Nekunk is suti a nap a kertben, reggeltol delutan 5-ig kb es gyonyoruek mindig a paradicsomok, paprikak. Locsoltal rendesen?

De egyebkent ami meg eszembejutott, az az eper, menta, levendula.

2022. máj. 6. 16:29
 2/3 anonim ***** válasza:

A paradicsom az pont, hogy a nagyon sok napot igényli. De írod is, hogy kalciumhiányos volt, akkor még az is lehet, hogy más anyag is hiányzott neki. A tápoldatok nem feltétlenül tartalmaznak minden szükségest. Sőt, ha pl. túl sok nitrogént adsz egy általános tápoldattal, kalciumot meg keveset, akkor túl erősen fognak nőni a levelek, ami relatív kalciumhiányt okoz.

Nézd meg, hogy itt a zöldség tápoldat feleannyi nitrogént se tartalmaz, mint az általános, viszont egyikben sincs egyáltalán kalcium, azt külön kell bejuttatni:

[link]

[link]

Nézd meg a tiédet, azzal mi a helyzet.

Még az is lehet, hogy nagyon kevés volt a föld, úgy nem bírja ki estétől estéig öntözés nélkül.

Saláta az most már nyilván nem fog sikerülni, de paprika és uborka is bírja szerintem. Nekem full napos kertben (reggeltől estig) jól elvannak.

Egy ismerősömnek 40-valahány zöldség volt a déli erkélyén, tényleg dzsungelszerűnek tűnt, csoda, hogy nem szakadt le annyi földtől...

2022. máj. 6. 19:04
 3/3 anonim ***** válasza:
2022. máj. 6. 22:53

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!