Kezdőoldal » Otthon » Kert » Evelo futo borsot erdemes...

Evelo futo borsot erdemes ultetni?

Figyelt kérdés
Semmit nem takalok rola a neten…

2022. máj. 4. 19:20
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Kézenfekvő kérdés! Van fogalma, de azért nem egy nagy szakértő, nyilván, ha el akarja adni, nem fog olyan tájékoztatást adni, mint 2-3 weboldal adna. Nem hiszem, hogy az evelő futó borsó nagy szakértője.
2022. máj. 5. 14:19
 12/14 A kérdező kommentje:
Például írjatok a szagos bükkönyt, amit köszönök is, de úgy nézem, azt speciel egynyárinak írják a neten… meddig kúszik, mennyi vizet igényel, ezt se tudom emiatt…
2022. máj. 5. 14:22
 13/14 anonim ***** válasza:

Na, hát az eladók meg a hozzáértés...

Régebben elég sokat jártam virágboltokba (amikor még nem termeltem eladásra virágot...), és olyankor beszéltem 1-2 mondatot az eladókkal. Nekem az a tapasztalatom, hogy nagyon ritka az olyan, aki tényleg ért is az általa árult növényekhez. Előfordul, de ritkán. Pl. az egyik eladó végzett dísznövénykertész volt, és teljesen megleptem, mikor Euphorbiaként azonosítottam neki (ill. a vevőjének) az E. trigonát. Mert ő azt hitte, hogy Euphorbiának kizárólag a Mikulásvirágot hívják... Nem pedig azt a rengetegféle pozsgást...

A másik valami kutyaközönséges növény mellé adott nekem tartási tanácsot, amit csak azért vettem meg jelképes áron, pár forintért, mert nála tönkrement, csak még nem dobta ki. (Tehát láthatóan fogalma se volt, hogy kéne tartani, azért ment tönkre, de azért nekem is magyarázta, hogy mit csináljak vele.) Én meg aztán itthon helyrehoztam, és eladtam pár hónap múlva.

De ahol csinos fiatal lányok az eladók, ők meg aztán jellemzően a legalapvetőbb dolgokat se tudják. Többször hallottam már, hogy a vevők hiába próbáltak érdeklődni, hogy milyen igényei vannak az adott virágnak. Úgy néztek, mintha az Euler-tétel bizonyítását kérték volna tőlük...

2022. máj. 5. 18:51
 14/14 A kérdező kommentje:
13, igen, ilyesmire gondolok…
2022. máj. 5. 23:18
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!