Minden szőlőt lehet lugasnak nevelni?
Figyelt kérdés
Mert a borvidékeken rendkívül kis szőlőbokrokat hagynak meg, gondolom a minőség miatt.2022. ápr. 30. 15:11
1/13 mindentudó99 válasza:
Igen lehet. Neken sok féle van mind lugas művelés. Bár nem szoktam túl magasra engedni magát a tőkét
3/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Tehát nem kell sokat metszeni és mindet fel lehet vezetni magasabb lugasra, értem.
2022. ápr. 30. 18:04
4/13 mindentudó99 válasza:
Nem azt jelenti hogy nem kell sokat metszeni. Fokozatosan tudod magasabbra hozni ha akarod. Nem egy év alatt
5/13 A kérdező kommentje:
Persze, úgy értem, nem kell annyit lemetszeni belőle. Bevallom, nem jó látnom a borbirtokokat, ahol 1-2 m hosszig engedik nőni őket csak :)
2022. ápr. 30. 19:53
6/13 anonim válasza:
lépj túl azon hogy a minőség függ a művelési módtól...
7/13 A kérdező kommentje:
Akkor miért ültetnek annyi tőkét, ha hosszabbra lehetne hagyni (és tovább is élne a növény, gondolom).
2022. ápr. 30. 21:13
9/13 A kérdező kommentje:
Köszi! Nem várok érdemi választ, csak úgy tudtam, az intenzíven, durván csonkolt, metszett fák rövidebb ideig élnek (ipari gyümölcstermesztés).
2022. ápr. 30. 21:48
10/13 mindentudó99 válasza:
A szölő futó növény. Minél hosszabb vesszőket hagysz annál elöbb kopaszodik fel a tőke. Ha mégis hosszabb vesszőt hagysz azt mindíg kösd le a dróthoz vízszintesre. Ha függőlegesen hagyod az alsó rügyek nem vagy gyengén hajtanak ki. Felkopaszodik a tőke. Aki minőségi bort termel kevesebb rügyet hagy meg. És sokszor még meg is ritkítja a fürtöket hogy az a pár fürt szép egészséges jó minőségű legyen
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!