Ha 1 honapja vetettuk el a fumagot, most jelenleg nagyon foltos, meddig erdemes varni a felulvetessel?
Mar most lehet szorni vagy csak az elso nyiras utan ?
A kinott fu az jelenleg 5 cm ...
Nem igazan ertunk hozza ..az tudom hogy az elso nyirasig meg varni kell viszont nagyon nehezen jonnek a fuszalak ki... foltos rendesen az egesz terulet ..es nem tudjuk erdemes e meg varni a felulvetessel...vagy meg lehet e ebbol szep fu..
Meg lehet műtrágyázni,eső kellene akkor kikelet a többi is.
Vágás után majd sűrűsödik.
Után már nem vetnek majd cssk ősszel,könnyebben kiég a tavaszi vetés.
Mostanában kissé hűvösebb volt, de azért illett volna már kikelnie.
Én várnék vele még egy hetet, mert állítólag sütni fog a nap és akkor kibújik az a maradék is amelyik életképes volt.
Ha ez eltelt, akkor gereblyével "becsíkozzátok" a foltokat, beszórjátok a fűmagot, majd a gereblye másik felével rásimítjátok a földet.
Fontos, hogy nedvesen tartsátok utána.
A műtrágyát egyenlőre elfelejteném, mert kiégeti a friss füvet.
Első vágást kaszával szokták csinálni, mert a fűnyíró sok fűszálat kitép gyökerestől.
Ha mégis géppel csináljátok, akkor frissen meg kellene jól élezni a pengét és az előző nap már ne locsoljátok meg a füvet, mert száraz földben jobban kapaszkodik a még kicsi gyökérzet.
3-as vagyok.
A szép fűhöz jó föld, eső, napsütés -és türelem- szükséges.
Amikor pl. legutóbb kint jártam Hollandiában Keukenhofban, ott pl. esküsznek a kertészek a kézi tologatós fűnyíróra.
Sőt volt olyan hely, ahol a füvesített parkot egy sötétebb színű fűfajtával keretezték be a sétaút mentén.
Amugy 1 doboz fumagra az volt rairva hogy 40 m2-re eleg ...kb 50 m2 az udvarunk es ennek a duplajat szortuk ra... tehat 2 dobozzal kb.. nem tudom eleg vagy sem ?
Valaki azt mondja brutal sok fumagot kell elszorni hogy suru legyen...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!