Kezdőoldal » Otthon » Kert » Ha 1 honapja vetettuk el a...

Ha 1 honapja vetettuk el a fumagot, most jelenleg nagyon foltos, meddig erdemes varni a felulvetessel?

Figyelt kérdés

Mar most lehet szorni vagy csak az elso nyiras utan ?

A kinott fu az jelenleg 5 cm ...

Nem igazan ertunk hozza ..az tudom hogy az elso nyirasig meg varni kell viszont nagyon nehezen jonnek a fuszalak ki... foltos rendesen az egesz terulet ..es nem tudjuk erdemes e meg varni a felulvetessel...vagy meg lehet e ebbol szep fu..

2022. ápr. 27. 11:17
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
Illetve lehet e meg mutragyat szorni ra..vagy felesleges?
2022. ápr. 27. 11:19
 2/12 anonim ***** válasza:

Meg lehet műtrágyázni,eső kellene akkor kikelet a többi is.

Vágás után majd sűrűsödik.

Után már nem vetnek majd cssk ősszel,könnyebben kiég a tavaszi vetés.

2022. ápr. 27. 11:24
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Mostanában kissé hűvösebb volt, de azért illett volna már kikelnie.

Én várnék vele még egy hetet, mert állítólag sütni fog a nap és akkor kibújik az a maradék is amelyik életképes volt.

Ha ez eltelt, akkor gereblyével "becsíkozzátok" a foltokat, beszórjátok a fűmagot, majd a gereblye másik felével rásimítjátok a földet.

Fontos, hogy nedvesen tartsátok utána.

A műtrágyát egyenlőre elfelejteném, mert kiégeti a friss füvet.

Első vágást kaszával szokták csinálni, mert a fűnyíró sok fűszálat kitép gyökerestől.

Ha mégis géppel csináljátok, akkor frissen meg kellene jól élezni a pengét és az előző nap már ne locsoljátok meg a füvet, mert száraz földben jobban kapaszkodik a még kicsi gyökérzet.

2022. ápr. 27. 11:33
 4/12 A kérdező kommentje:
Akkor tehat eloszor potoljuk a fumagot 1-2 heten belul es majd aztan jon az elso nyiras igaz?
2022. ápr. 27. 11:45
 5/12 A kérdező kommentje:
Nalunk itt errefele eleg keves napsutes volt.. az elmult hetekben... egy par nap ..de inkabb csak eso :(
2022. ápr. 27. 11:46
 6/12 anonim ***** válasza:

3-as vagyok.

A szép fűhöz jó föld, eső, napsütés -és türelem- szükséges.

Amikor pl. legutóbb kint jártam Hollandiában Keukenhofban, ott pl. esküsznek a kertészek a kézi tologatós fűnyíróra.

Sőt volt olyan hely, ahol a füvesített parkot egy sötétebb színű fűfajtával keretezték be a sétaút mentén.

[link]

2022. ápr. 27. 11:55
 7/12 A kérdező kommentje:

Amugy 1 doboz fumagra az volt rairva hogy 40 m2-re eleg ...kb 50 m2 az udvarunk es ennek a duplajat szortuk ra... tehat 2 dobozzal kb.. nem tudom eleg vagy sem ?

Valaki azt mondja brutal sok fumagot kell elszorni hogy suru legyen...

2022. ápr. 27. 12:05
 8/12 anonim ***** válasza:
Türelem.
2022. ápr. 27. 21:44
 9/12 anonim ***** válasza:
Az enyém is foltos. Türelem kell. Nem igazán volt meleg az elmúlt pár hétben. A műtrágyát viszont hanyagolnám. Inkább szervest.
2022. ápr. 28. 02:53
 10/12 A kérdező kommentje:
Akkor tehat eloszor potoljuk a fumagot par heten belul es majd aztan jon az elso nyiras csak igaz?
2022. ápr. 28. 06:50
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!