Kezdőoldal » Otthon » Kert » Egy HDPE csatos hordó mekkora...

Egy HDPE csatos hordó mekkora nyomást bír ki?

Figyelt kérdés

Mekkora nyomást bír ki egy ilyen csatos gumigyűrűvel szigetelt fedelű hordó, mielőtt ledobná a fedelét?

Menetes jobb megoldás lehet ha nyomás alatt lenne a hordó?

2022. márc. 28. 11:29
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Úgy úgy kb semmit, mert a tömítése egy vacak. Ilyen csatos hordóból akartam akváriumi szűrőt csinálni, de folyatott, pedig ott szinte nyomás sincs.
2022. márc. 28. 11:47
 2/16 A kérdező kommentje:

Akkor inkább menetes gondolom. Na de akkor azok?

Az a baj hogy nem is nagyon kapni, meg ha kapni is már "könnyített" címszó alatt ezeket a vékony falú vacakokat.

2022. márc. 28. 11:54
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
Gyakorlatilag semmit. Talán pár tized bar. A fedelét nem fogja ledobni, felpuffad és hézag nyílik a tetőnél.
2022. márc. 28. 12:28
 4/16 A kérdező kommentje:

Akkor egy nyári hirtelen légnyomásváltozást sem bír ki egy ilyen hordó? Azt azért nehezen tudom elképzelni... Teszem azt vihar után egy jó adag napsütés, a benne lévő levegő kitágul, feszíteni fogja, és akkor tönkremegy a hordó?

Akkor ne is álmodjak hogy 3.5-4 bart kibír?

2022. márc. 28. 12:51
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
Viccelsz? 3,5-4 bar nyomást egy vashordó sem bírna ki!
2022. márc. 28. 13:33
 6/16 A kérdező kommentje:

Egy szénsavas üdítős (pl. Pepsi / Coca-Cola) palackban mennyi lehet a nyomás?

Múltkor - ha hihetek az olcsó lábpumpa manométerének - kb. 3 barig pumpáltam fel egy ásványvizes palackot hogy volt még benne kis víz. Volt egy motorszelepem, beletekertem a kupakba, nem vetette ki, úgy konkrétan semmi nem történt, kemény lett a palack és kész.

Pedig kettőt ráléptem a duplahengeres pumpára... nem hantázok, tényleg így volt. Ha kell levideózom...

Kíváncsi lennék egyébként - ha lenne jó keréknyomás mérőm - hogy mennyit bír (illetve mennyire fújom fel akkor) egy ilyen PET palack az említett módon...

2022. márc. 28. 14:41
 7/16 A kérdező kommentje:
Megtaláltam, ezek a palackok elvileg 10 bar (!) környékén robbannak szét, és nyilván a kupak fog lerobbanni róla, de az átlag nyomás is 1.7-2.5 bar között mozog.
2022. márc. 28. 14:49
 8/16 A kérdező kommentje:
Na de mindegy, akkor amit szerettem volna nem helytálló, nem kivitelezhető.
2022. márc. 28. 15:08
 9/16 anonim ***** válasza:
Még ha el is viselné, kitárt hogy biztonságos legyen.
2022. márc. 29. 08:50
 10/16 A kérdező kommentje:

A lényeg amit szeretnék az az, hogy egy zárt hordóba nyomja a vizet a szivattyú áramlásszabályzóval, amíg le nem kapcsolja magát. Akkor kapcsol le, mikor eléri a max. nyomást, ami 4.8 bar, de kb. 3.5-4 bar között mozog ez valahol inkább, papírformán, mire felér a víz.

Namost, ha zárt a hordó, a benne lévő levegőt a víz összenyomja. Ez lenne a lényege, utána a hordóra fitting-el erősített kerti csappal ha engedek belőle, akkor amíg le nem csökken a belső nyomása a kapcsolási szintre, addig hadd engedhessem, ne kapcsolgasson ki-be.

Persze tudom, erre találták ki a házi vízművet, de kis 24 literes tartályt nincs értelme vennem, nagyobbra meg nem költök, illetve az egész cucc az aknában van, hagyom békén a rendszert, és nem akarom néhány évente cserélgetni a szivattyú alatt a tartályt, mert szétrozsdált...

Ezért ez a házi barkács.

Lesz egy zárható elosztó a hordó előtt még beiktatva, amit ha kell elzárok és akkor csak locsolok, vagy csak a hordót tölti.

Tudom, gagyi, de ha már elterveztem, szeretném megcsinálni, főleg ha már megvettem - a hordón kívül - mindent hozzá...

2022. márc. 29. 09:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!