Kezdőoldal » Otthon » Kert » Orchideakedvelők - mit szerett...

Orchideakedvelők - mit szerettek bennük?

Figyelt kérdés
Csak szeretném megérteni, mert bár én nagy szobanövény fan vagyok, az orchideák előtt mindig értetlenül állok, hogy miért veszik őket 😀 virágzik, ha virágzik, de sok ismerősöm nem bírja a bolti állapot után virágzásra bírni. Ha nincs virága, akkor olyan semmilyen lipeslapos sehogysemálló levelei vannak, a gyökerei meg mindennek mondhatók, csak csinosnak nem 😀 Számomra! És egyelőre. Ti miért kedvelitek őket, mi bennük a szép? (Csak mert sokaknál látom az ablakban, nem is kevesen gyűjtik is.)

2022. márc. 21. 20:19
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Nekem virágoznak minden gondozás nélkül.
2022. márc. 21. 20:37
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

En is nagy novenyrajongo vagyok, orchideam egy van csak, most viragzik eloszor, miota nalam van. Szep, eros, egeszseges, sarga-rozsaszin cirmos szirmokkal. Ugy vettem eszre, h az orchideak imadjak a napos furdoszobai ablakparkanyt. Az orchidea ugy tudom, nem szereti a kozvetlen napfenyt. Neha megsprickolom a leveleit. Nem kap igazabol semmi extrat, neha altalanos viragtapot, mikor eszembe jut.

Most elhataroztam, h ha elviragzott, csinalok neki egy szep terrariumot😍 Amugy nekem meg a gyokerei is tetszenek😍😬🤣

2022. márc. 21. 21:03
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Nekem se nagyon tetszik a virág nélküli orchidea, de virággal azért más a helyzet. Ha egyszer virágozni kezd, sokáig rajta marad a virág.

A fokföldi ibolyán kívül talán ezek a legvirágzósabb, lakásban is tartható növények.

2022. márc. 22. 06:54
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Nekem egy van, 2 ággal kaptam. Azóta már nálam növesztett még 2 ágat és szaporán virágzik. Most is virágban van. Az ágakból mindig csak annyit vágok vissza, amennyi elbarnul, elszárad. A levelekről törlöm a port, egészségesek, acélosan állnak, lassan olyan lesz mint a káposzta.

Tápozni nem szoktam, de 1x már átültettem nagyobb orchideacserépbe.

Nem csinálok belőle nagy faksznit, akkor locsolom, amikor fehérek a gyökerek. Jó helyen, délkeleti ablakban van, nincs huzat.

2022. márc. 22. 07:32
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Gondolom azok szeretik, akiknél virágzik. Én is megutáltam őket, mert már több is volt, és bár látszólag jól érzik magukat, SOHA nem hoznak egyetlen egy virágot se, akármit próbálok csinálni. :(

Anyósomnak viszont rengeteg van és mind ontja a virágokat, gyönyörűek. Őt megértem, hogy miért imádja őket.

2022. márc. 22. 13:48
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Az orchidea nagyon kényes növény, ezer oka lehet, amiért nem virágzik: túl kevés víz, túl sok víz, túl hideg víz, túl meleg víz, túl kevés napfény, túl sok napfény, túl levegőtlen hely, túl huzatos hely, kevés táp, sok táp ... :D Borzasztó. Szerintem gyönyörűek az orchideák, ha virágzanak és olyan jó érzés, ha virágzik. Nekem 3 orchideám van, 2 hónapok óta virágzik, 1 db pedig most növeszt új szárat, pedig már kb. ősszel elvirágzott. Jó érzés, hogy a gondoskodás kifizetődik. Nyilván nem szép, ha nem virágzik, de legalább cseréli a levegőt, oszt' elvan az ablakban.
2022. márc. 22. 15:41
 7/7 anonim válasza:
Nekem heti 1 áztatás 1 óráig 2 hetente tápozom és fényes de nem tűző napon van szinte mindig van rajta virág!
nov. 16. 13:00

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!