Orchideakedvelők - mit szerettek bennük?
En is nagy novenyrajongo vagyok, orchideam egy van csak, most viragzik eloszor, miota nalam van. Szep, eros, egeszseges, sarga-rozsaszin cirmos szirmokkal. Ugy vettem eszre, h az orchideak imadjak a napos furdoszobai ablakparkanyt. Az orchidea ugy tudom, nem szereti a kozvetlen napfenyt. Neha megsprickolom a leveleit. Nem kap igazabol semmi extrat, neha altalanos viragtapot, mikor eszembe jut.
Most elhataroztam, h ha elviragzott, csinalok neki egy szep terrariumot😍 Amugy nekem meg a gyokerei is tetszenek😍😬🤣
Nekem se nagyon tetszik a virág nélküli orchidea, de virággal azért más a helyzet. Ha egyszer virágozni kezd, sokáig rajta marad a virág.
A fokföldi ibolyán kívül talán ezek a legvirágzósabb, lakásban is tartható növények.
Nekem egy van, 2 ággal kaptam. Azóta már nálam növesztett még 2 ágat és szaporán virágzik. Most is virágban van. Az ágakból mindig csak annyit vágok vissza, amennyi elbarnul, elszárad. A levelekről törlöm a port, egészségesek, acélosan állnak, lassan olyan lesz mint a káposzta.
Tápozni nem szoktam, de 1x már átültettem nagyobb orchideacserépbe.
Nem csinálok belőle nagy faksznit, akkor locsolom, amikor fehérek a gyökerek. Jó helyen, délkeleti ablakban van, nincs huzat.
Gondolom azok szeretik, akiknél virágzik. Én is megutáltam őket, mert már több is volt, és bár látszólag jól érzik magukat, SOHA nem hoznak egyetlen egy virágot se, akármit próbálok csinálni. :(
Anyósomnak viszont rengeteg van és mind ontja a virágokat, gyönyörűek. Őt megértem, hogy miért imádja őket.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!