Miert van még mindig szabályozva a mák termelés?
500 négyzetméter a korlátozás étkezési mák esetén is. Nincs benne ópium, csak az előállításához szükséges alkaloida. De heroin is készülhet belőle.
Mond azt, hogy pipacs! :-)
500 m^2 ami felett nébihnél be kell jelenteni, és azok ellenőrzik, hogy tényleg engedélyezett fajtát termesztesz-e. Szintén be kell jelenteni, ha eladásra szánod, függetlenül a termőterülettől.
Tehát nem tiltott a nagyobb mennyiség termesztése, csak szabályozva van.
Ahogy 5-ös írta, nincs betiltva, csak szabályozva van a mák termesztése (pl bejelentési kötelezettség lopás esetén, a learatás után a mák szalmával is "el kell számolni", stb)
Ez uniós előírás, nem minden EU tagországban elterjedt a mák fogyasztása.
A zöld mák, ami kábítószerként rizikó faktor lehet, ha jól tudom a nagyobb terülten termesztett mákot ezért őrizni is kell, jelenteni, ha megdézsmálták az ültetvényt, az érett mák már kevesebb ópiumot tartalmaz.
"nem minden EU tagországban elterjedt a mák fogyasztása"
Ezt én is nemrég olvastam, sok nyugati országban elég furán néznek, hogy mi mákot teszünk az ételbe. :)
Termeszthetsz otthon ahogy írják egy csomót. Akár több családnak is bőven elég. Már ha mákot akarsz :)
Ha drogozni akarsz, akkor a falusi fehér virágú (nagyobb gubójú) mákot kell beszerezned (amit boltban nem kapsz). Falun vannak akik évről-évre vissza ültetik ;)
https://www.gyakorikerdesek.hu/egyeb-kerdesek__egyeb-kerdese..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!