Kezdőoldal » Otthon » Kert » Fű helyett mit érdemes ültetni?

Fű helyett mit érdemes ültetni?

Figyelt kérdés
A kertben állandó probléma a fű kipusztulása. Sajnos nincs kutam, az ivóvizet meg nem pocsékolom erre, 40-50 ezret fizethetnék havonta. Lebetonozni se akarom. De milyen megoldás létezik, ültessem be fákkal? A baj, hogy elég kicsi a kert, tehát nagy fákat nem tudok ültetni.
2022. márc. 6. 23:34
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Végülis leszórtam kaviccsal azt a részt, ahol állandóan kiégett a fű, s egyébként még a gaz sem maradt meg. Nem éppen zöld megoldás, de az állandó sár, por bosszantóbb volt. De köszi a válaszokat mindenkinek.
2022. márc. 10. 17:04
 12/14 anonim ***** válasza:
0%

Hát akkor nincs mit. (és tényleg)

10-eshez:

Ezt aztán szépen összeszedted, és egy részével egyet is tudok érteni. Például azzal, hogy nem ártana néha gondolkodni. Én elhiszem, hogy neked ezt tanították, de nézd csak ezeket a fákat:

[link]

[link]

[link]

Hát ezeknek sajnos elmulasztották megmutatni a tankönyvet!

És itt el is érkezünk a magyar mezőgazdaság fő problémájához...

Mondanám, hogy de, úgy lesz a jó ahogy leírtam, de már született megoldás.

2022. márc. 16. 14:05
 13/14 anonim ***** válasza:

12

És ezek a képek milyen éghajlati viszonyok között, és milyen évszakban készültek? Kontinentális éghajlat, nyár közepén?

Az egy cáfolhatatlan tény, hogy ezek a fák rettentő sok vizet elpárologtatnak. Ha rákeresel a neten, akkor még mennyiséget is találsz, mert végeztek már erre kísérletet.

De tavasszal nálunk is sok víz van a talajban, olyankor simán megél alatta a fű. A hegyvidékeken, meg északon, meg ahol óceáni az éghajlat, ott nyáron sincs hosszú időn át forró, száraz levegő és csapadékmentesség, tehát ott simán megél a fű a fák alatt. De a kérdezőnek feltehetően Magyaországon, és nem a Kékes táján van a kertje, tehát amit írtál, az totálisan rossz tanács.

2022. márc. 16. 17:19
 14/14 anonim ***** válasza:

Na, most már nem mindegy, hogy hol van az a kert? Úgy emlékszem mintha nem lett volna ilyen kérdés az első hozzászólásodban, csak kijelentés. Ha volna hozzá egy kis eszed akkor láthatnád, hogy magyar oldalról van 2 link dátum megjelöléssel, amiből kiderül, hogy az egyik kép augusztusban készült. Hoppá! Nálatok is az a legcsapadékosabb hónap? :)

Nem tudom hány éves lehetsz, de talán van még esélyed a változásra ezért kapsz tőlem egy kis olvasnivalót. Hátha...

[link]

[link]

Itt a linkek kapcsán még egy fogalomra felhívnám a figyelmed, és ez a mikroklíma. Erre most nem keresek rá neked, valamit csinálj azért te is!

Totálisan rossz tanács amit írtam? Mondanám, hogy a te tanácsod volt rossz, csak hát neked nem volt...

2022. márc. 22. 08:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!