Kezdőoldal » Otthon » Kert » Bérelnék egy 3100m2 kertet az...

Bérelnék egy 3100m2 kertet az utcában,mi a mente,hogy ne verjenek át?

Figyelt kérdés
Mármint arra gondolok,hogy ne verjenek át,hogy bevetem és amikor le kell szedni,nehogy letagadják,hogy bérbe adták.Ki értékű dolog mert 20e ftban állapodtunk meg,ők parlagon hagyták volna egyébként is.Van erre valami szerződés vagy ilyesmi?
2022. febr. 1. 19:49
 1/10 A kérdező kommentje:
Azért vagyok bizalmatlan ,mert nemrég költöztek oda nem ismerem őket.
2022. febr. 1. 19:51
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Bármire tudsz szerződest írni. Sztem haszonbérleti szerződes kell erre. Legyen ket tanú is.
2022. febr. 1. 20:01
 3/10 anonim ***** válasza:
96%
Ügyvéd vagy közjegyző jelenlétében kell megkötni a szerződést. Nem olcsó, de ez az egyetlen biztos út.
2022. febr. 1. 20:08
 4/10 anonim ***** válasza:
Mit vetsz bele?
2022. febr. 2. 10:56
 5/10 anonim ***** válasza:
52%
3: azért ilyen húszezres tételnél túlzás lenne ügyvédet fogadni 5x ennyiért...
2022. febr. 2. 11:05
 6/10 A kérdező kommentje:

Sok minden lenne benne paprika,paradicsom,burgonya,fokhagyma,vöröshagyma,répa,káposzta, ,zeller,csemegekukorica,pattogtatni való kukorica,takarmány kukorica

...

2022. febr. 2. 17:42
 7/10 anonim ***** válasza:

5.

Nyilván nem csak egy évre bérli ki.

Milliós nagyságrendben is lehet a földterületen 1 évben termény.

Ezt is figyelembe kell venni.

2022. febr. 2. 18:38
 8/10 anonim ***** válasza:
76%

Szép nagy terület.

Ügyvéd nélkül is pont ugyanolyan érvényes egy szerződés. Még tanúk nélkül is, a tanúk csak azért kellenek, hogy ne kelljen írásszakértővel bizonyítani az aláírások valódiságát, meg hasonlók. És ez azért nem olyan nagy volumenű üzlet, mint egy ház megvásárlása. Nyilván azért egy szerződés nem fal, egy bármilyen ügyvédi szerződés ellenére is ugyanúgy bemehet a tulajdonos leszedni a termést, de szükség esetén a szerződés alapján lehet ellene fellépni. Pereskedni mondjuk úgyse fog senki párezer Ft termény miatt, amit esetleg elvisz. Ezért se érdemes ügyvédre költeni.

Én írnék valami ilyesmi szerződést:

Alulírott Béla és Józsi (pontos név és cím) megállapodnak, hogy Béla bérbe adja Józsinak Pusztakotkodács, Orbán Viktor út 5. alatti telkét (helyrajzi szám is esetleg) a szerződés napjától kezdődően, 2022. november 30-it bezáróan. Ezen időtartam alatt a terület minden haszna, minden terménye Józsit illeti.

Józsi a szerződéssel egyidőben átadja a bérleti díj, 20.000 Ft (azaz Húszezer forint) teljes összegét. Béla ugyanekkor átadja a bejárati kapu kulcsát.

Dátum, tanúk, aláírások.

2022. febr. 3. 06:08
 9/10 A kérdező kommentje:
8as ez jól hangzik. Csak így egy üres lapra, vagy van valamilyen forma nyomtatvány?
2022. febr. 3. 06:49
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Üres lap.

Egy bérleti szerződésnek, amivel nem akarnak támogatást felvenni vagy egyéb célra felhasználni, az égvilágon semmilyen feltételnek nem kell megfelelni, csak ennyinek:

A szerződő felek kiléte egyértelmű legyen, és a szerződés tárgya is egyértelmű legyen.

Onnantól már minden egyéb csak pontosítás. Mondjuk, ha netán SZIG-számot írtok, vagy a bérbeadás körülményeit pontosítjátok.

Mint írtam, ennek kb. csak az az egyetlen reális haszna a részedre, hogy visszatartó erővel bír a tulajdonos számára, hogy nem megy be lopni, mert tudja, hogy szerződést kötött, ami bizonyító erejű. De valószínűtlen, hogy rendőrt hívnál rá, vagy százezret költenél polgári perre, ha mégis bemenne.

2022. febr. 3. 07:22

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!