Falun miért nem eszik meg a kertben növő gyümölcsöket?
Ja és ha már befőtt vagy lekvár:
Ezek elkészítése rohadt fárasztó, viszont 2-3 fa is gyakorlatilag ontja magáról a gyümölcsöt. A befőtt és lekvár viszont évekig is eláll.
Egyszerűen vannak évek, amikor annyi korábbi gyümölcs van felhalmozva, hogy nincs hova rakni így felesleges betakarítani.
Nálunk minden típusból volt néhány fa, hát ha egész nap csak gyümölcsön élnék, akkor sem fogyott volna el. Ettől függetlenül enni mindig is ettük és nyilván ami volt azt nem boltban vettük meg.
Há' mer' pálinka lesz! Normális vagy? Megenni? Ne őrülj meg!
Az, hogy spórolsz a gyümölccsel, mert a sajátod eszed meg... hát ez jó! Én meg itt falun nem eszem gyümölcsöt, akkor én is spórolok, nem? :D
Jó, egyébként ez nem igaz ám, egyik sem!
Én is pálinkát csinálok a gyümölcs jelentős részéből, mert ennyit nem tudok megenni és a pálinkát is szeretem, de ez nem jelenti azt, hogy egyáltalán nem eszem gyümölcsöt. A cseresznyét, meggyet eszem szüret közben is, el is teszek belőle fagyasztva, de 200kg cseresznyét vagy meggyet nem eszek meg, a többi cefre! Almát is megeszem, de a nyári alma nem eltartható és 200-300kg almát nem eszek meg. Téli almát is eszek, na az eltartható is lenne, de abból meg 600kg szokott lenni legalább, a jelentős részéből gyümölcslé készül, mert pálinkának egy nagy sz-r, se íze, se illata. Kajszit, szilvát is szoktam enni, de abból is sokkal több van, mint amennyi megehető, ezekből valamennyit elvisz a lekvárlobbi, de azért ezekből is készül pálinka.
Kérdező, Te belátsz, vidéken a házban mi folyik? Esznek-e gyümölcsöt?
Ilyen hülyeséget... Állítom a szomszédom nem tudná megmondani ettem-e almát tavaly, pedig volt számos alkalom!
#16!
Azt sajnálattal olvasom, hogy a hullottból főznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!