Kezdőoldal » Otthon » Kert » Falun miért nem eszik meg a...

Falun miért nem eszik meg a kertben növő gyümölcsöket?

Figyelt kérdés
Hiába van meggyfa, alma, körte, cseresznye, barack, stb. nem eszik meg a gyümölcseit, max. pálinkát főznek belőle. Sokszor meg is metszik őket, de akkor meg minek ha nem eszik meg?
2022. jan. 20. 15:32
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

Ja és ha már befőtt vagy lekvár:

Ezek elkészítése rohadt fárasztó, viszont 2-3 fa is gyakorlatilag ontja magáról a gyümölcsöt. A befőtt és lekvár viszont évekig is eláll.

Egyszerűen vannak évek, amikor annyi korábbi gyümölcs van felhalmozva, hogy nincs hova rakni így felesleges betakarítani.

Nálunk minden típusból volt néhány fa, hát ha egész nap csak gyümölcsön élnék, akkor sem fogyott volna el. Ettől függetlenül enni mindig is ettük és nyilván ami volt azt nem boltban vettük meg.

2022. jan. 20. 17:19
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
11: és azt sem szabad kihagyni a számításból, hogy vannak évek, amikor alig van termés, vagy egyáltalán nincs.... Nálunk tavaly nyáron pl. egy nagy barackfán 2 db gyümölcs volt. :((( Milyen jó, hogy az előző években, mikor roskadozott a terméstől, csináltam egy csomó baracklekvárt! :) Így nem kell szűkölködnünk idén sem. :)
2022. jan. 20. 17:22
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom milyen falvakban jártál / jársz. Szüleimnek vannak gyümölcsfáik és esszük a szezonális gyümölcsöket. Nyilván nem mindet, mert annyi van, hogy azt nem bírnánk megenni, ezért készül belőle befőtt, lekvár, és persze pálinka. Plusz tesszük levesbe, süteménybe. És el is ajándékozunk sokat.
2022. jan. 20. 17:53
 14/18 anonim ***** válasza:
83%
Én megeszem az összes gyümölcsöt, ami terem, naponta 2 kilo gyömölcsöt eszek meg. Ezzel rahedli pénzt spórolok meg magamnak, amit elteszek és nem költöm el. Ha mégis marad némi gyümölcs, akkor abból szörp készül, meg lekvár, illetve le is fagyasztom őket.
2022. jan. 20. 18:02
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

Há' mer' pálinka lesz! Normális vagy? Megenni? Ne őrülj meg!

Az, hogy spórolsz a gyümölccsel, mert a sajátod eszed meg... hát ez jó! Én meg itt falun nem eszem gyümölcsöt, akkor én is spórolok, nem? :D

Jó, egyébként ez nem igaz ám, egyik sem!

Én is pálinkát csinálok a gyümölcs jelentős részéből, mert ennyit nem tudok megenni és a pálinkát is szeretem, de ez nem jelenti azt, hogy egyáltalán nem eszem gyümölcsöt. A cseresznyét, meggyet eszem szüret közben is, el is teszek belőle fagyasztva, de 200kg cseresznyét vagy meggyet nem eszek meg, a többi cefre! Almát is megeszem, de a nyári alma nem eltartható és 200-300kg almát nem eszek meg. Téli almát is eszek, na az eltartható is lenne, de abból meg 600kg szokott lenni legalább, a jelentős részéből gyümölcslé készül, mert pálinkának egy nagy sz-r, se íze, se illata. Kajszit, szilvát is szoktam enni, de abból is sokkal több van, mint amennyi megehető, ezekből valamennyit elvisz a lekvárlobbi, de azért ezekből is készül pálinka.

Kérdező, Te belátsz, vidéken a házban mi folyik? Esznek-e gyümölcsöt?

Ilyen hülyeséget... Állítom a szomszédom nem tudná megmondani ettem-e almát tavaly, pedig volt számos alkalom!

2022. jan. 20. 18:17
 16/18 anonim ***** válasza:
83%
Akiket ismerek, azok megeszik. Amit nem bírnak megenni, és ezért megromlana, azt főzik meg lekvárnak, bár inkább el szokták ajándékozni rokonoknak. Pálinkát abból főznek, ami már leesett.
2022. jan. 20. 18:29
 17/18 anonim ***** válasza:
53%

#16!

Azt sajnálattal olvasom, hogy a hullottból főznek.

2022. jan. 20. 18:35
 18/18 mindentudó99 ***** válasza:
100%
Esszük mi de annyit? Lesz pálinka belőle . Kekvár meg megy a fagyóba. És persze befőtt. Nálam egy szem se veszik kárba. Cseppfolyósítom mind
2022. jan. 20. 19:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!