Milyen láncfürészt vegyek 80ezer Ft ig?
Ha ház körülre kell, akkor az aldiból egy villynyfűrész a legjobb vétel..20ezerért vettem, 3 év garival. mindez öt éve történt, azóta hibátlan.
Ma mér felesleges 30 ezernél többet adni egy láncfűrészér, ha csak otthon kell. A benzinesek hangosak, büdösek, macera van velük.
Az akkumulátoros mégjobb, de értelmetlen száz-százötven feletti összeget adni érte, maximum dicsekvésre jó.
Én is elektorosomat vettem pár hónapja. Itthon a ház körül van áram, van hosszabbító, feleslegesnek tartottam a benzinessel vesződni.
Egy Makitára esett a választásom 37e-ért. Számomra minden szempontból tökéletes, nagyon könnyű vele dolgozni!
Ház körül, ameddig a hosszabbító elér, az elektromosnak csak egyetlen hátránya van: lényegesen kisebb a láncsebesség, azaz lassabban vág. Minden más mellette szól: olcsóbb, csendesebb (nem idegesíted a szomszédot, tehát viszonzásul nem bőgeti az autóját és nem nyír füvet, amikor aludni szeretnél), nem büdös, nem áll le indokolatlanul, nem kell rángatni, stb.
60-70 körül már egész tartós elektromosakat lehet venni, amiknél a láncsebesség is 14 feletti. Ami azért még mindig nem valami szuper, de már nem idegesítően lassú vele a munka.
80-ért nem kapsz olyan benzinest, ami egész biztosan kibír nálad 5 évet. Kollégánál az ilyen olcsó hobbi Stihl 3 év után lett véglegesen kiselejtezve kb. ennyi munkánál, de előtte már ráköltötte egy fél fűrész árát pótalkatrészre. 150 alatt nem érdemes ekkora munkára benzinest venni.
Nekem itthonra évi 1 m3 fához van egy 30 E-s, kínai, de jól dolgozó elektromos, a gyümölcsöshöz egy hobbi Oleo-Mac benzines, meg tartaléknak egy 10 E-s kínai benzines.
"60-70 körül már egész tartós elektromosakat lehet venni, amiknél a láncsebesség is 14 feletti."
Az említett 37e-s Makita láncsebessége 14,5 m/s. Nekem nem tűnik lassúnak, sőt. De minden viszonyítás kérdése. A kidolgozása, anyagminőség, 3 év garancia engem meggyőzött. Nyilván nem ipari felhasználásra való. Arra valóban jobb valami komolyabb, nagyobb gép. De ház körüli alkalomszerű használatra szerintem tökéletes.
Hát annyira nem is lassú, mint mondjuk némely 9,5-ös Al-Ko, de azért nem is villámgyors.
Ez a Husqvarna is 14,5:
https://www.youtube.com/watch?v=gGCPxoDRCgo
Ez meg a legócskább kínai benzines:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!