Kezdőoldal » Otthon » Kert » Milyen láncfürészt vegyek...

Milyen láncfürészt vegyek 80ezer Ft ig?

Figyelt kérdés
Ház körüli munkára és évi 8köb fához kellene.
2022. jan. 12. 21:51
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Használt Stihl MS260 kb pont ennyibe kerül.
2022. jan. 12. 22:41
 2/6 anonim ***** válasza:
50%

Ha ház körülre kell, akkor az aldiból egy villynyfűrész a legjobb vétel..20ezerért vettem, 3 év garival. mindez öt éve történt, azóta hibátlan.

Ma mér felesleges 30 ezernél többet adni egy láncfűrészér, ha csak otthon kell. A benzinesek hangosak, büdösek, macera van velük.

Az akkumulátoros mégjobb, de értelmetlen száz-százötven feletti összeget adni érte, maximum dicsekvésre jó.

2022. jan. 13. 04:54
 3/6 anonim ***** válasza:

Én is elektorosomat vettem pár hónapja. Itthon a ház körül van áram, van hosszabbító, feleslegesnek tartottam a benzinessel vesződni.

Egy Makitára esett a választásom 37e-ért. Számomra minden szempontból tökéletes, nagyon könnyű vele dolgozni!

2022. jan. 13. 07:29
 4/6 anonim ***** válasza:

Ház körül, ameddig a hosszabbító elér, az elektromosnak csak egyetlen hátránya van: lényegesen kisebb a láncsebesség, azaz lassabban vág. Minden más mellette szól: olcsóbb, csendesebb (nem idegesíted a szomszédot, tehát viszonzásul nem bőgeti az autóját és nem nyír füvet, amikor aludni szeretnél), nem büdös, nem áll le indokolatlanul, nem kell rángatni, stb.

60-70 körül már egész tartós elektromosakat lehet venni, amiknél a láncsebesség is 14 feletti. Ami azért még mindig nem valami szuper, de már nem idegesítően lassú vele a munka.

80-ért nem kapsz olyan benzinest, ami egész biztosan kibír nálad 5 évet. Kollégánál az ilyen olcsó hobbi Stihl 3 év után lett véglegesen kiselejtezve kb. ennyi munkánál, de előtte már ráköltötte egy fél fűrész árát pótalkatrészre. 150 alatt nem érdemes ekkora munkára benzinest venni.

Nekem itthonra évi 1 m3 fához van egy 30 E-s, kínai, de jól dolgozó elektromos, a gyümölcsöshöz egy hobbi Oleo-Mac benzines, meg tartaléknak egy 10 E-s kínai benzines.

2022. jan. 14. 06:36
 5/6 anonim ***** válasza:

"60-70 körül már egész tartós elektromosakat lehet venni, amiknél a láncsebesség is 14 feletti."

Az említett 37e-s Makita láncsebessége 14,5 m/s. Nekem nem tűnik lassúnak, sőt. De minden viszonyítás kérdése. A kidolgozása, anyagminőség, 3 év garancia engem meggyőzött. Nyilván nem ipari felhasználásra való. Arra valóban jobb valami komolyabb, nagyobb gép. De ház körüli alkalomszerű használatra szerintem tökéletes.

2022. jan. 14. 07:29
 6/6 anonim ***** válasza:

Hát annyira nem is lassú, mint mondjuk némely 9,5-ös Al-Ko, de azért nem is villámgyors.

Ez a Husqvarna is 14,5:

https://www.youtube.com/watch?v=gGCPxoDRCgo

Ez meg a legócskább kínai benzines:

[link]

2022. jan. 14. 09:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!