Kezdőoldal » Otthon » Kert » Venni akartam egy láncfűrészt...

Venni akartam egy láncfűrészt de mégse vegyek?

Figyelt kérdés
Kijött az új benzin ami elvileg tönkrevágja a kisgépeket, mert nem lehet tárolni a benzint. Na most ha 5-6 hónapig nem vágok fát akkor dobhatom ki az új 200 000 forintos stihlfűrészt? Leszívni nem tudom a benzin a karbiból, nem vagyok gépészmérnök...
2020. febr. 19. 20:17
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
78%

csak akkor vegyél gépet ha használod is

ez alap dolog

2020. febr. 19. 20:21
 2/13 A kérdező kommentje:

?

fát akarok vágni, nem nézegetni akarom a gépet. De ha nincs mit vágni akkor nem kezdem el a levegőt vágni.

2020. febr. 19. 20:29
 3/13 anonim ***** válasza:
86%
Öntsed ki a tankból.A karbiból meg járasd ki .
2020. febr. 19. 20:43
 4/13 mindentudó99 ***** válasza:
84%
Nem kell slagot nyomni a karbiba járasd ki. Egyébként nem tudom mi ez a pánik. A 95 ös benzin lesz ilyen. 98 ast veszel azt csá. Én is ezt fogom tenni.
2020. febr. 19. 21:08
 5/13 anonim ***** válasza:
61%
Nyilván a drágábbikat se rossz ötlet kijáratni 6 hónap pihenő előtt. Sőt, van elég kiadós benzintartósító adalék, amiről szinte csupa ötös véleményt találsz netszerte.
2020. febr. 20. 05:27
 6/13 anonim ***** válasza:
65%

1. Ne olcsó 95-öst használlj, hanem prémium üzemanyagot, főleg ha ritkán használod, nem fog anyagilag a földhöz vágni, ha nem 390 ért veszed literjét hanem 450ért...

Én kb 1 heten össz 1 órát használm, így is kitart 10liter kb 2 hónapot...

Van 3 benzines fűrészem, 2 fűkaszám, 1 rotakapa, 1 alternáló kasza, 1 1tengelyes kistraktor, aggregátor, benzines betonkeverő, önjáró fűnyíró.

Havinta 1* általában minden első vasárnap, mára már rituálisan kipakolom mindet egymás mellé az udvar közepére, aztán beindítom, megjáratok mindent, amit kell fel is pörgeteg kicsit, élvezem a hangjukat... télen nyaron, persze mindig csaj azt, amit a szezonban ép nem használok... ami napi szinten megy, azt felesleges... szomszédok biztosan örülnek ilyenkor :)

15 perc alatt megvan, átjáratok mindent, aztán elpakolok... így a gepeim java részéhez 3 éve nem kellett különösebben hozzányúlnom leszámítva olajcseréket meg légszűrőket.

2020. febr. 20. 10:58
 7/13 anonim ***** válasza:
82%

Hát igen, vagy adalékolt prémium 95-ös, vagy 98-as, ami továbbra is E5-ös.

Most a Lukoil átállt a normál E10 95 mellett a prémium E5 100-as benzinre. Nem tudom pontosan, de úgy 30-valahány Ft-tal drágább csak, és olyan adalékok vannak benne, amik stabilizálják a benzint. Az eddigi E5-ös benzinjeik is simán kibírtak fél évet vagy többet (saját tapasztalat), de ilyen adalékkal meg aztán főleg nem gond a tárolás.

[link]

Én most ezt vettem. A tavaly nyár vége óta benne lévő benzinnel szépen beindult a Honda rotakapa, felöntöttem az újjal, és tegnap a fele földemet eldolgoztam. Szoktak itt olyasmit írni, hogy 1 hónap alatt tönkremennek a benzinek, de ez csak speciális esetekben lehetséges, ha valamelyik cég olyan ócska adalékokat használ. Nekem a Lukoil benzinnel fél év után minden gépem indulni szokott, 2 és 4 üteműek is.

De kérdező, ha neked mindegy, hogy veszel-e fűrészt, vagy nem, akkor ha veszel is, ne 200 E-st vegyél, mert az életben nem hozza be az árát, ha csak néha fűrészelgetsz.

2020. febr. 21. 08:34
 8/13 anonim ***** válasza:
0%

Vak vezet világtalant..kb a kapott válaszok.

8.éve E10 benzint használ a Német cég ahol dolgozok ott nem hisztizett ezért senki.Ha kicsit körbenézel a témában rájössz,hogy gyártanak benzin stabilizáló adalékot amivel akár 1 évig is eltárolható a benzin.Soha nem járattam ki még 1 gépemből sem a benzint ezután sem fogom,és nem tankolok 100-as benzint tele benzollal ami erősen rák kelltö..Légcsövem fontosabb mint a benzincsövem..

2020. febr. 21. 20:41
 9/13 anonim ***** válasza:
75%

elektromos nem jó?

nekem az van

2020. febr. 21. 22:21
 10/13 anonim ***** válasza:
61%
A magyar piac benzinjeinek adalékolása eltérő lehet. Egyébként én is elektromosra tértem át itthon, és nyilván teljesen megértem, ha valakinek nem elég.
2020. febr. 22. 20:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!