Venni akartam egy láncfűrészt de mégse vegyek?
csak akkor vegyél gépet ha használod is
ez alap dolog
?
fát akarok vágni, nem nézegetni akarom a gépet. De ha nincs mit vágni akkor nem kezdem el a levegőt vágni.
1. Ne olcsó 95-öst használlj, hanem prémium üzemanyagot, főleg ha ritkán használod, nem fog anyagilag a földhöz vágni, ha nem 390 ért veszed literjét hanem 450ért...
Én kb 1 heten össz 1 órát használm, így is kitart 10liter kb 2 hónapot...
Van 3 benzines fűrészem, 2 fűkaszám, 1 rotakapa, 1 alternáló kasza, 1 1tengelyes kistraktor, aggregátor, benzines betonkeverő, önjáró fűnyíró.
Havinta 1* általában minden első vasárnap, mára már rituálisan kipakolom mindet egymás mellé az udvar közepére, aztán beindítom, megjáratok mindent, amit kell fel is pörgeteg kicsit, élvezem a hangjukat... télen nyaron, persze mindig csaj azt, amit a szezonban ép nem használok... ami napi szinten megy, azt felesleges... szomszédok biztosan örülnek ilyenkor :)
15 perc alatt megvan, átjáratok mindent, aztán elpakolok... így a gepeim java részéhez 3 éve nem kellett különösebben hozzányúlnom leszámítva olajcseréket meg légszűrőket.
Hát igen, vagy adalékolt prémium 95-ös, vagy 98-as, ami továbbra is E5-ös.
Most a Lukoil átállt a normál E10 95 mellett a prémium E5 100-as benzinre. Nem tudom pontosan, de úgy 30-valahány Ft-tal drágább csak, és olyan adalékok vannak benne, amik stabilizálják a benzint. Az eddigi E5-ös benzinjeik is simán kibírtak fél évet vagy többet (saját tapasztalat), de ilyen adalékkal meg aztán főleg nem gond a tárolás.
Én most ezt vettem. A tavaly nyár vége óta benne lévő benzinnel szépen beindult a Honda rotakapa, felöntöttem az újjal, és tegnap a fele földemet eldolgoztam. Szoktak itt olyasmit írni, hogy 1 hónap alatt tönkremennek a benzinek, de ez csak speciális esetekben lehetséges, ha valamelyik cég olyan ócska adalékokat használ. Nekem a Lukoil benzinnel fél év után minden gépem indulni szokott, 2 és 4 üteműek is.
De kérdező, ha neked mindegy, hogy veszel-e fűrészt, vagy nem, akkor ha veszel is, ne 200 E-st vegyél, mert az életben nem hozza be az árát, ha csak néha fűrészelgetsz.
Vak vezet világtalant..kb a kapott válaszok.
8.éve E10 benzint használ a Német cég ahol dolgozok ott nem hisztizett ezért senki.Ha kicsit körbenézel a témában rájössz,hogy gyártanak benzin stabilizáló adalékot amivel akár 1 évig is eltárolható a benzin.Soha nem járattam ki még 1 gépemből sem a benzint ezután sem fogom,és nem tankolok 100-as benzint tele benzollal ami erősen rák kelltö..Légcsövem fontosabb mint a benzincsövem..
elektromos nem jó?
nekem az van
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!