Ha veszek egy huqsvarna vagy stihl láncfűrészt az is 20 évig fogja bírni mint az előző gépem?
Nekünk egy 260 Stihl van, ősszel múlt 8 éves. 100 köbméter fa minimum őssze lett vele vágva.
Most lett szerelőhöz véve először, mert valószìnűleg membrán problémája van. 5-10 ezer körülbelül.
Te mennyit és mire akarod használni?
Ha csak ünnep napokon használtad ,akkor van rá esélyed ,akkor ezt ezek a gépek is birni fogják .
Aki erdészetben használja,annak ilyen eszébe sem jut.
Meg azért márkán belül is nagy különbségek vannak.
A kis hobbigépeik nem fognak kibírni 5 évet, ha a teljes téli tüzelődet vágod velük. (Ismerősöm márkaboltban vett 50 E-s Stihljét 2 év intenzív használat után nem érdemes javítani.)
A 200 E-s profi gépek viszont háztáji használatban tényleg kibírhatnak 20 évet. A Husqvarna főleg, 5 profi fűrészes közül 4 jobbnak tartja, mint a Stihlt.
Én tényleg a ház körüli melóra használom csak.kiebb rönköket néha vágok vele,de csak kb.fél m3-t évente,ami komolyabb meló neki. Ezen kívül gyümölcsös,és a kis akácerdő karbantartására használom.
A gépem egy 2005-ös évjáratú Husqvarna 137-s.
Épp ma vittem életében először szervízbe,mert most már cserélni kell a kis lánckereket(ami munkadíjjal 5,5e lesz)
Ezen kívül vezetőt is veszek rá újat,(a gyári 9,5e...az Oregon 5,5e).Veszek az új fejlesztésű láncból is,állítólag picit jobban nyúlik,de sokkal éltartób,(az 3,8ezer)
Tulajdonképpen eddig semmit nem kellett javítani a 13 év alatt,olaj,benzin,zsír az orrkerékhez,...és pár lánc+ az élezésük,amit költöttem rá. No meg pár flakon féktisztító,én ugyan is azzal fújom le+ kompresszorral,levegővel kifújatom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!