Kezdőoldal » Otthon » Kert » Milyen láncfűrészt vegyek...

Milyen láncfűrészt vegyek otthoni tűzifa felvágására körülbelül 100 ezer forintos keretből?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy mindenkinek megvan a saját elképzelése. Mivel én nem értek hozzá minden segítő választ hasznosnak fogom pontozni.

Köszönöm

2021. nov. 3. 22:01
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
68%
Hosszabbítót el tudod húzni odáig? Ha igen akkor elektromosat. Kevesebb baja lesz és sokkal olcsóbb.
2021. nov. 3. 22:09
 2/12 anonim ***** válasza:
51%

ne pontozz, ha szabad kérnem, nem azért válaszolok.

Szóval...az aldiban vettem négy éve egy nevesincs elektromos láncfűrészt három év garanciával 19'990.-Ft-ért. Rengeteg fát vágtam ki, aprítottam fel, kiválóan bírja a mai napig. A titok nyitja, hogy nagyon jó olaj kell a lánckenéshez. Azzal nem szabad spórolni.

Én eneos 0W20-as motorolajat használok, ezzel bír mindent.

Amúgy a gép a kényelmesen kezelhető, könnyű a láncfeszítés, és a biztonsági megállítás is kiváló.

Láttam ilyeneket bosch márkában is, az 30e volt.

Szóval ne adj harmincnál többet ki, mert a stihl is ugyanazt a fát ugyanúgy aprítja, csak az százezer.

Szerintem.

Kaptam egy kardnélküli bosch-t 35 ös karddal..már megcsináltam, nem jobb az aldis 45-ös gépnél.

2021. nov. 3. 22:10
 3/12 anonim ***** válasza:
26%
Benzinest még véletlenül se vegyél, pedig szarért-hugyért kínálják.
2021. nov. 3. 22:12
 4/12 mindentudó99 ***** válasza:
75%
Mennyi tüzifa milyen vastagok. Jó hogy ajánlják az elektromost de ha 12 erdei köb 35 -40 centi átmérőjű kemény fát kell darabolni nem biztos hogy elég
2021. nov. 3. 22:22
 5/12 A kérdező kommentje:

4-es válaszolónak.

Körülbelül annyi mennyiségről lenne szó évente és vannak köztük 40 centisek is.

2021. nov. 3. 22:27
 6/12 anonim ***** válasza:
61%

Ha van áram akkor én is elektromost vennék, mondjuk ezt, ez már komoly cucc:

[link]

2021. nov. 3. 22:52
 7/12 anonim ***** válasza:
0%

Tűzifa felvágására semmilyet - kb. +10-15%-al (3-4000 forinttal) drágább az erdészeteknél a gép által hasított tűzifa. Viszonylag kevés értelme van beruházni ilyen célra saját láncfűrészbe, de persze lehet indokolni, pl.:

-feltétlen veszélyes hobbira vágysz

-idegesíteni akarod a szomszédaidat és családodat

-közvetlen az erdőből lopod a fát.

Amennyiben egyik pontban sem ismertél magadra akkor jobban jársz ha hagyod a láncfűrésszel járó nyűglődést a francba - legalábbis erre a feladatra.

2021. nov. 4. 01:47
 8/12 mindentudó99 ***** válasza:
Hát azért sajnos nem minden erdészet dolgozza ám fel. Nálunk pl nem. Már sz is előre lépés hogy házhoz hozzàk. Régen még ezt sevtették magadnak kellett fuvarost szerezni felnés le pakolni.
2021. nov. 4. 05:06
 9/12 mindentudó99 ***** válasza:
74%
Mcculloch márka pl jó. Benzinesben kap már jót 100 körül vagy alatta
2021. nov. 4. 05:10
 10/12 anonim ***** válasza:
38%

Szia !

Az elektromosat szerintem felejtsd el , nagyjából 20-25 cm átmérőig lehet vele darabolni , utána csak kínlódik.Ha kemény és száraz a fa , akkor egyáltalán nem viszi.

Ajánlanám az Oleo-Mac márkát , nekem ez van , kb. 10 éve vettem.

A lényeg , hogy ne Obi - ban , barkácsáruházban vásárolj , hanem szakkereskedőnél.Az árak lényegesen drágábbak , de cserébe nem romlik el és profi gépet kapsz.Vagy ha elromlik , akkor van hozzá alkatrész és meg tudják javítani.

Én is ez használtam , amíg ki nem derült , hogy a gázfűtéssel kb. ugyanannyira jövök ki , mint a fával és nincs vele munkám.

Amit a hetes írt , az meggondolandó , tényleg nehéz ez a meló , minden koszos lesz tőle , sok a gond a fával , aprítani kell, szárítani,tárolni kazánt pucolni,fűteni kell vele.

De ha tényleg veszel , akkor Oleo-Mac,Stihl ,Scheppach , az áruházas hobbi-gépeket felejtsd el , egy dolog öthetente felvágni tíz gallyat , meg felvágni a hidegben 10 erdei köbmétert , ami ki tudja milyen vastag.

2021. nov. 5. 18:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!