Vettem egy cikláment ami elég rossz állapotban van, mit csináljak szegénnyel?
Nem jó megfejtések, szerintem. A kérdezőnek tán csak eszébe jutott megöntözni, és nem változott a helyzet.
Vízhiány, valóban, de tippem szerint túlöntözés miatti gyökérpusztulás miatt nem tud elég vizet felvenni. A hűvös tartás miatt félszárazon kell tartani ilyenkor, különben nagyon gyorsan rothadnak a gyökerek. Egy közepes öntözés után meg kell várni, hogy száraz legyen a talaj. Nem csak a felszín, hanem kicsivel lentebb is. Ha hidegről sokkal melegebbre viszik, akkor is kókadhatnak a levelek.
Télen nem kell átültetni, meg tápoldatozni se nagyon, a raktározó gumót az előállító jól feltankolta a virágzás idejére. Majd tavasztól, a rendes öntözések idején, amikor már melegben lesz, akkor kell tápoldatozni, addig esetleg 1-2 alkalommal úgy lájtosan. Minél kisebb a cserép, annál nehezebb agyonöntözni. Az enyém még mindig abban a 12-es cserépben van, amiben megvettem kb. 4 éve (szintén mentettem, töredékáron, a meleg üzlet miatt lekókadtan), és szebb, mint valaha. Tele van virággal és bimbóval, a hajtások a cserépben faltól-falig vannak.
A két ablak köze nem valami bombabiztos hely. Ha odasüt a nap, még télen is lehet bent 30 foknál több, nagy hidegben meg megfagy. A szoba fekvésétől és az ablak légáteresztő képességétől függ, melyik valószínűbb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!