Öreg, 100 éves repedezett, rossz állapotban levő házat csak telekárban tudom eladni, ha nagyon jó helyen van, (Budapest 3. kerület, hegyen, panorámás)?
Nem. Ha a telken bontandó ingatlan van, akkor annak értéke telekár-bontási költség.
Persze lehet hogy te kiszámolod hogy az üres telek 50 milliót ér, a bontási költség 5 millió. Ekkor (az én számításom szerint) 45 milliót ér a telek a bontandó épülettel rajta. Te mégis 50 millióért el tudod adni. Ekkor a hiba nem az én számításomban van, hanem te becsülted alá az értékét, és az üres telek 55 milliót ér.
Mekkora kereslet van 100 éves, nem kezelt fagerendára?
És bontási téglára - mennyi idő alatt pucolod le róla a maltert? Össze pakolod 300 db/raklap. Pucolva 50-100 Ft darabáron már eltudod adni az egész darabokat.
A csereped lehet vagy 50 éves. Ingoványos területbe, erdészeti földútba talán ingyen berakhatod... Ha szállítást finanszírozod!
Az "stb" ben van nagyjából
- 2-3 kg alumínium villamossági vezeték ha megnyúzod. 500.-/kg
- 5-15 kg sárgaréz ami a víz-fűtés rendszerből kerül ki. 1300.-/kg
- 300-1500 kg vas hulladék víz, fűtés oldalról. 70.-/kg
Kérdező! Számolj utána. Milyen érték lehet még a 100 éves házadba? Mennyiből tudod Te elbontani/elbontatni?
pl. a szomszédba teljesen jó állapotú házat bontottak le, de inkább megvette a házat is mert akkora itt a kereslek.
A másik szomszédban lévő ház is hasonló idős és lepukkant mégis látott benne fantáziát és 50 millióért kB. felújította és a felújítási költség duplájával eladta... szóval nagyon kevés itt az üres telek nagyon beépített rész már.
"Úgy tudom kelendő ingatlanok esetében"
Nincs olyan, hogy kelendő ingatlan. Attól, hogy a rózsadombi telket 1 nap alatt el tudod adni, nem kelendő. Csak jó áron van. Ugyanezt jóval drágábban évekig árulhatnád, nem lenne jelentkező. Hasonlóan, a nyóckerben is lehet egy lepukkant garzont évekig árulni vagy egy nap alatt eladni, csak az áron múlik minden. Szóval az hogy valami kelendő, nem az INGATLAN jellemzője, hanem a VÉTELÁR jellemzője.
"És bontási téglára - mennyi idő alatt pucolod le róla a maltert? Össze pakolod 300 db/raklap. Pucolva 50-100 Ft darabáron már eltudod adni az egész darabokat."
Akkor miért lehet kapni bontott téglát? Miért megy a bontott tégla kereslet ha nem éri meg a dolog?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!