Az idei kikertemben a hagymák nem lettek sokan, és mintha rotthadna, puhulna meg, miért van ez?
Figyelt kérdés
Nálatok jó sok nagy lett?2021. nov. 7. 06:30
1/5 anonim válasza:
Milyen hagymáról van szó? Legalább azt leírtad volna, hogy tulipánhagyma vagy fokhagyma.
Ha mondjuk vöröshagyma, akkor lehet, hogy a hagymalégy lárvája belerágott, és most a hűvösebb időben botritisz támadja meg a rágások helyén a hagymát, és a belseje megrothad.
Nálam nagyon szép termés lett, az aszály és a nemöntözés ellenére, adtam is el pár vödörrel. Korán duggattam, ahogy kell, megfelelő helyre, és meg tudott nőni, ameddig még tartotta a föld a tavaszi esők vizét.
2/5 A kérdező kommentje:
Értem,
Igen vöröshagyma!
2021. nov. 7. 08:18
3/5 anonim válasza:
Hol tárolod a vöröshagymákat?
Mikor szedted fel?
4/5 A kérdező kommentje:
A padon tárolom, kartonpapírra szépen elterítve
2021. nov. 9. 04:03
5/5 anonim válasza:
Tárolási betegség. Jól szellőző, száraz, hideg (de fagymentes) helyen kell tárolni. A szabadban nem túl jó ötlet. Tisztísd meg őket, illetve meg lehet előzni azzal, hogy száraz időben szeded fel legközelebb, valamint hogy ritkábban ülteted. Ha megoldható, akkor vetésforgót is bevezethetsz (3-4 éves).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!