Szoktatok járni diót szedni?
Nálam a város határában a vasúti sinek mellett volt egy hely, ahol 8 nagy diófa volt. Kisebb szemű, vastagabb héjú volt, viszont ingyen. Ezt valami tereprendezés végett eltünt mint lelőhely. Azóta találtam feljebb pár fát de már nem annyit.
De ez is a senki földjén van.
Már a törésnél tartok de sajog a kezem, kb 6 kg dióm lesz ( azért 4000 ft al beszorozva per kg elég jó spórolás)
A saját kertembe szoktam.
Biztos örült neki a gazdája,hogy ilyen szépen betakarítottad a termését.
Tudom,senkié,meg nincs kerítés...
1-es, "Város határában, vasúti sínek mellett".
Nem a családi házas övezetben szedte össze a házak előtt álló diófák alól a diót.
Senkié, akkor hagyni kell megrohadni, ugye?
A szomszédoméknak pont így van diósuk.
Annó,mikor ott épült a vasútvonal,a terület egy részét kisajátították,de ettől függetlenül a telkek még ugyanott vannak. Nyilván egy sín mellé nem húzhat fel kerítést,így bárki ott mászkál és szedegeti a termést. Láttam már én is határban kint diófát a semmi közepén.De ahol össze tudsz szedni 6 kiló (felpucolva!) diót,az nem ugyanaz a kategória.
Nálunk a ház előtt szedik, még olyan pofátlanok is hogy hoz magával hosszú botot leverni a diót.
Ha meg a kezébe adom a gereblyét hogy lehet a levelet is összeszedni, még ő van megsértődve..
2-nek köszönöm a hozzászólását ( végre valaki tud olvasni)
Anno utánna olvastam sokszor a vasuti sinek mellé telepítették a diókat, mert azoknak nagy a gyökerük és megkötik a talajt, vagyis nem fogja az eső kimosni a sínpályát.
senki nem jár oda, még kb 90-es évek végéből való sörös üvegek vannak szét dobálva.
Olyan nincs, hogy senki földje.
Kis hazánkban az utolsó négyzetcentiméternek is van gazdája!
Az más kérdés, hogy nem tudja, s így nem foglalkozik vele.
A pucolt dió nem fekete?
Igen szoktam diót szedni, itt van mellettem 300 méterre a Püspök erdő, és van egy része ahol vannak dió fák, aki teheti az oda szokott menni szedni.
Meg csipkebogyót is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!