Kezdőoldal » Otthon » Kert » Szoktatok járni diót szedni?

Szoktatok járni diót szedni?

Figyelt kérdés

Nálam a város határában a vasúti sinek mellett volt egy hely, ahol 8 nagy diófa volt. Kisebb szemű, vastagabb héjú volt, viszont ingyen. Ezt valami tereprendezés végett eltünt mint lelőhely. Azóta találtam feljebb pár fát de már nem annyit.

De ez is a senki földjén van.

Már a törésnél tartok de sajog a kezem, kb 6 kg dióm lesz ( azért 4000 ft al beszorozva per kg elég jó spórolás)

2021. nov. 3. 08:49
 1/9 anonim ***** válasza:
39%

A saját kertembe szoktam.

Biztos örült neki a gazdája,hogy ilyen szépen betakarítottad a termését.

Tudom,senkié,meg nincs kerítés...

2021. nov. 3. 09:02
 2/9 anonim ***** válasza:
82%

1-es, "Város határában, vasúti sínek mellett".

Nem a családi házas övezetben szedte össze a házak előtt álló diófák alól a diót.

Senkié, akkor hagyni kell megrohadni, ugye?

2021. nov. 3. 09:05
 3/9 anonim ***** válasza:
86%
Jól teszed, hogyha találnék ilyen lelőhelyet, (ami úgyis csak kárba veszne) én is szednék. Igaz olyan sok diót nem használok, néha a sütikbe, de az is jó lenne, ha nem kellene a boltban venni. Úgyis olyan drága lett minden, hogy ki kell használni az ilyen lehetőségeket. :)
2021. nov. 3. 09:13
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

A szomszédoméknak pont így van diósuk.

Annó,mikor ott épült a vasútvonal,a terület egy részét kisajátították,de ettől függetlenül a telkek még ugyanott vannak. Nyilván egy sín mellé nem húzhat fel kerítést,így bárki ott mászkál és szedegeti a termést. Láttam már én is határban kint diófát a semmi közepén.De ahol össze tudsz szedni 6 kiló (felpucolva!) diót,az nem ugyanaz a kategória.

2021. nov. 3. 09:14
 5/9 anonim ***** válasza:
82%

Nálunk a ház előtt szedik, még olyan pofátlanok is hogy hoz magával hosszú botot leverni a diót.

Ha meg a kezébe adom a gereblyét hogy lehet a levelet is összeszedni, még ő van megsértődve..

2021. nov. 3. 09:40
 6/9 anonim ***** válasza:
77%
Na 5ös én a botot kikapnám a kezéből aztán jól elverném vele.
2021. nov. 3. 09:50
 7/9 A kérdező kommentje:

2-nek köszönöm a hozzászólását ( végre valaki tud olvasni)

Anno utánna olvastam sokszor a vasuti sinek mellé telepítették a diókat, mert azoknak nagy a gyökerük és megkötik a talajt, vagyis nem fogja az eső kimosni a sínpályát.

senki nem jár oda, még kb 90-es évek végéből való sörös üvegek vannak szét dobálva.

2021. nov. 3. 11:10
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Olyan nincs, hogy senki földje.

Kis hazánkban az utolsó négyzetcentiméternek is van gazdája!

Az más kérdés, hogy nem tudja, s így nem foglalkozik vele.

A pucolt dió nem fekete?

2021. nov. 4. 09:24
 9/9 anonim ***** válasza:
79%

Igen szoktam diót szedni, itt van mellettem 300 méterre a Püspök erdő, és van egy része ahol vannak dió fák, aki teheti az oda szokott menni szedni.

Meg csipkebogyót is.

2021. nov. 6. 11:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!