Mihez kezdjek ennyi gyümölccsel?
Figyelt kérdés
Van egy 1350m²-es telkem 36 darab gyümölcsfával (7db alma, 4db cseresznye, 3db meggy, 4db körte, 7db őszibarack, 5db szilva, 6db kajszibarack) melyeknek átlagéletkora kb. 10 év. Éves szinten 30-40 ezer forintba kerül a metszés, ezt kertészeti szakember végzi, plusz költség még a különböző növényvédőszerek és lombtrágya. Eladnom egyszerűen nem éri meg, itt Hajdú-Bihar megyében nincs pénzük az embereknek, bolti ár fölött meg sem vennék. Idén 350 ft/kg áron tudtam eladni a cseresznyém a zöldségesnek, rokonoknak. A szilva piaci ára 400-350 ft/kg volt szóval abból nem is adtam el. Kajszibarackom idén nem termett, lefagyott. Őszibarackból szokott általában extrém mennyiség teremni: 100+ kg. Már egy 360 literes mélyhűtőládám tele van gyümölccsel, nem fér bele több. Meggyből idén már bort készítettem, abból 16 liter lett + a maradék 20 kilót odaadtam nagyapámnak cefrébe. Gondolkozok, hogy jövőre veszek egy komolyabb lepárlót, aztán eladom a kifőzött pálinkát magánszemélyeknek (tudom teljesen illegális). Most a jó minőségű meggypálinka literenkénti ára 5000 Ft. Nem ebből akarok megélni, csak szeretném hogy, legalább egy kevés hasznot hozzanak. (Egyébként ez az egész édesapám ötlete volt. Ő vette és ültette anno a fákat, de mivel már nem Magyarországon él, én gondozom a kertet, kivágatni pedig nem engedi őket.)2021. okt. 31. 12:00
11/17 anonim válasza:
Szedd magadba érdemes meghírdetni szerintem.
Az a baj a gyümölccsel, hogy elrohad.
Cefrébe vele, annyira nem bonyolult a pálinkafőzés. Megmérgezni senkit nem bírsz sehogyan sem. Ettől ne félj!
12/17 anonim válasza:
"Cefrébe vele, annyira nem bonyolult a pálinkafőzés. Megmérgezni senkit nem bírsz sehogyan sem. Ettől ne félj!"
Aki ilyen kommentet ír azt helyben le kellene lőni.
Igyál b.zmeg előpárlatot. Jó sokat.
13/17 A kérdező kommentje:
21:05 Debrecentől elég messzire, 47 km-re lakom, autóm nincs, buszon pedig nem tudnám bevinni.
21:56 Pont a múltkor láttam egy videót ezzel kapcsolatban: https://www.youtube.com/watch?v=4DQUrg0Yhu4
2021. okt. 31. 22:59
14/17 anonim válasza:
Az nem erről szól, legalábbis nekem a második perc előtt világos, hogy fele elég egy alkoholmérgezésre.
15/17 anonim válasza:
Az előpárlat mióta pálinka?
Ha nem választja le az előpárlatot, s lefőzi 50 fokig, aztán befokolja 50 fokosra, attól nem fog meghalni senki sem!
17/17 anonim válasza:
Lekvárt kell főzni belőle, nem igaz nem érted. Betűzzem? P.Á.L.I.N.K.A.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!