Mihez kezdjek ennyi gyümölccsel?
Azt amit el is kezdtél írni: feldolgozni. A pálinka az egyik lehetőség, úgy jobb árban tudod kilóját eladni a gyümölcsnek. Az aszalt gyümölcsöt is lehet kis kiszerelésben normális áron eladni. Gyümölcslevet is lehet készíteni és azt eladni. Talán, a lekvárt is lehet jó árban eladni.
Sajnos, mindegyik dolog beruházás igényes, azt nem lehet kikerülni.
Ha dolgozni akarsz vele, akkor lekvar, befott, aszalt stb.
A palinka azert necces szerintem mert hivatalosan alkoholt tuti nem arulhatsz annyira konnyen.
Ha nem akarez vele melozni akkor marad az olcso eladas.
Tudtommal olcson veszik es vegul a boltban lesz draga plusz afa.
Ha pálinkafőzésben gondolkozol akkor először végezz el a pálinkafőző tanfolyamot és ne a nagypapa okosságaiból indulj ki.
Ha rosszul cefrézel akkor abból nem lesz minőségi pálinka.
Ha tényleg komoly készüléket akarsz akkor aromatornyos lepárlót vegyél. Ha követed a szabályokat olyan pálinkád lesz amilyet még a boltokban sem láttál.
Pálinkafőzésre, de főleg az árusítására, nagyon ráfizethetsz. Irigyeid lesznek és feljelentenek.
Én azokat ajánlom helyette, amit az első válaszoló írt.
Pálinkán kívül az égvilágon semmilyen feldolgozott formában nem lehet eladni nagyobb mennyiséget. Egy-két kilót esetleg igen, de sokat kizárt. Aki ezt javasolja, még nem próbálta.
Ha szép gyümölcsöd van, akkor a bolti akciós áron el fogod tudni adni otthonról. De ameddig nincs vevőköröd, még ez alá kell menned, aztán idővel emelhetsz. Facebookozz (ha nem tennéd), és ismerősöknek hirdesd. Ha valamiből sok van egyszerre, akkor helyi ingyenújság hirdetésére is érdemes rászánni 2 ezrest.
Nekem kb. 100 kisebb-nagyobb gyümölcsfám van, háztól minimális mennyiséget visznek el, de apám nyugdíjas, kiül a piacra, úgy tudja teljes áron eladni. De ez város, falun jobban megoldható, két faluból vannak ismereteim. Csak ne akard drágán adni, mert az emberek nem szeretnek ismerőstől vásárolni, és még ugyanazon az áron is képesek inkább boltban megvenni a rosszabbat. Ez majdnem 20 év tapasztalata... De ha olcsón adsz szép gyümölcsöt, vagy extra olcsón a nem olyan szépet, akkor oda fognak szokni, onnantól nálad a lehetőség.
Amit a 6-osban írtál a cefrézésről, az túl idealista a nagy mennyiségben való pálinkagyártáshoz. Be kell tartani bizonyos szabályokat, de amiket írtál, az a nagyonamatőrök elképzelése. Mindegy, majd beletanulsz. Amit nem visznek el gyümölcs képében, abból úgyis pálinka lesz.
Az én gyümölcsöm nagyrészt elkel, szóval nem igazán pálinkázok, mert akkor csak felét kapnám a terményemért, de ismerősök révén képben vagyok, és tudom, hogy errefelé rengetegen csinálják, emiatt 4-ért már a kimondottan jó pálinkákat adják. 3,5 erre a reális ár a normál pálinkáért. Szóval, ha 200-ért adod a gyümölcsödet, akkor legalább annyit kapsz érte, mint ha pálinkának kifőzetnéd valakivel, és nem dolgozol vele, hanem csak leszeded, és kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!