Leándert valóban kint lehet teleltetni? Szomszédom állítja, hogy nála minden télen kint marad , csak betakarják a cserepét.
Figyelt kérdés
2021. okt. 28. 19:27
11/16 anonim válasza:
Az előbb még kintről beszéltél...
12/16 A kérdező kommentje:
11
Nem. Írtam a másikról is, aki szerint -10 ig bírják . Ő a fűtetlen présházban teleltet.
2021. okt. 29. 07:29
13/16 anonim válasza:
Van egy ház Pécsen, a lakóit nem ismerem. A ház eléggé "vadregényes", fenn van a hegyen, úgy tűnik, állandó lakói vannak. A ház oldalában egy csomó leander áll cserepekben,kisebbek, nagyobbak,már 2 télen át láttam, hogy kint voltak, még be se voltak takarva semmivel. Persze avar az van mindenhol bőven, a cserepek mellett is. Tavasszal pedig sokkal szebbek, mint a mieink.
14/16 anonim válasza:
13-as: Pécs azért kicsit más, ott sokkal enyhébbek a telek, majdnem mediterrán klímája van. (Azt hiszem, én is láttam már ezt a házat)
15/16 A kérdező kommentje:
13 -14 Mi is Pécs közelében vagyunk, 30 km -re, délre. Ettől függetlenül minden évben lapátoljuk a havat, mikor például Budapesten egy szem sem esik. Pécsett tényleg szinte mediterrán a klíma, viszont a Mecsekben azért rendesen szokott fagyni.
2021. okt. 29. 11:26
16/16 anonim válasza:
Nálam a 25 l-es edényben lévőnek kb. -3 fokban lefagytak a levelei meg pár vékonyabb ága.
Azt elképzelhetőnek tartom, hogy némelyik fajta kiültetve kibír -10-et, de hogy a legtöbb fajta semmilyen formában nem visel el ennyit, abban biztos vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!