Mi a teendő ősszel a szölővel?
https://www.gyakorikerdesek.hu/otthon__kert__11397283-a-szur..
Én mondjuk tegnap meg tegnapelőtt az összes szőlőt meg gyümölcsöst megszalajtottam a rotával, mert tele voltak ilyen pár centis tyúkhúrral. Az nem fagy el semekkora hidegben, és mire áprilisra végzek az összes metszéssel, a tyúkhúr már akkorára nő, hogy nem látni közte a földet, és a rota nem tudja kipusztítani. Mivel ha a szára egy része a föld alá kerül, már attól is életben marad, és két hét múlva nagyobb, mint volt. Metszéskor persze rosszabb lesz a laza sárban mászkálni, de hát minden nem lehet tökéletes.
A múlt héten egy első éves ültetvényt láttam, ilyen 2 hektár körülit, amit délelőtt kapáltak (hasonló meggondolásból nyilván, de csak a tőkéket körben), délután meg permetezték.
Ha nem szeded le, leszedi a "brazil gépsor", ha nincs kerítve!
Minden esetre a tréfát félretéve, a tőkéket fedni kell télire, tavasszal, meg nyitni, mert megfagy máskülönben.
Aztán a te dolgod, hogy a szüret után bort, vagy szőlőpálinkát készítesz.
6
Fedni a fagyérzékeny fajta fejművelésű (és hasonló földszintes) tőkéket kell. De ilyen már nemigen van az országban, mindenhol támrendszeren termelnek, kiskertekben is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!