Megmenthető még? (rózsa, fagykár)
Kertészetbe vásáróltam babarózsát. Nem is nagyon néztem meg. Majd hazaérve apa megnézte. Azt mondja ennek annyi. Megfagyot szerinte. Mit lehetne tenni, hátha meglehetne menteni?
Egyenlőre most picit belenyírtam a gyökerébe és enyhe eső vízbe áztatom.
A gyökere helyett az ágába kellett volna belenyírni, ott látni, hogy él-e még. Addig menni lefelé a metszőollóval, ameddig nem találsz élő részt. Így kép alapján talán a vastag ág alja él, de persze ezt te látod jobban, élőben. Ezt nem lehet eltéveszteni, az élő ág metszlapja és leszedett rügye egészen máshogy néz ki, mint a száraz.
A vízbe kár volt beletenni, mert sok növény gyökere elpusztul, ha vízben áll, hogy most ez pont mennyire viseli el, azt nem tudom, de inkább nem, tippem szerint.
Voltam már így valamivel akkor tudom segített. De nem emlékszem pontosan mit csináltam. Tudom hogy vízben ált. Pedig az totál elvolt fagyva és mégis helyrejött.
Köszönöm válaszod!
A vízben állás az égvilágon semminek nem használ.
Ami helyrejött, az nem ezért, hanem ennek ellenére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!