Kezdőoldal » Otthon » Kert » Mikor tervezitek bevinni a...

Mikor tervezitek bevinni a muskátlit telelni?

Figyelt kérdés
2021. okt. 22. 16:42
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Én lassan visszavágom öket és beviszem a hét végén.

Elvileg egy talajmenti fagy nem árt nekik, de mivel több más növényem is van, amit be kell vinni teleltetni, ezért nem egyszerre csinálom, hanem fokozatosan, így nem annyira megterhelö a cipekedés.

2021. okt. 22. 16:53
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Védett helyen vannak, úgyhogy nem viszem még be egyelőre. -2-t mondanak hétfőre, akkor a muskátli helyén még nem lesz 0 foknál hidegebb. Így folyamatosan kint tartva -2 se kottyan meg nekik. Az Időkép települési előrejelzése szerint még 3 hétig nem lesz komoly fagy, de persze ők másnapra se tudnak biztosat mondani... Az ilyen fagyveszélyes időszakokban minden reggel meg este megnézem az előrejelzést, és ha hirtelen beugrik egy fagyjelzés, akkor szükség esetén még sötétben, fejlámpával is védett helyre dobálom éjszakára azt, amit muszáj. Jelenleg még minden növényem kint van a kertben, vasárnap hordom védett helyre azokat, amiknek már a -2 megárt.

Visszatérve a muskátlikra, ha minden jól megy, még legalább egy hónapot kint fognak tölteni, esetleg 1-2 éjszakára bemennek. Csak sötét és hideg helyen tudom teleltetni őket, ezért csak áprilisban vágom vissza őket, amikor újra kimennek. Vágatlanul jobban telelnek.

2021. okt. 22. 18:30
 3/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! :) Én úgy vettem észre, hogy ez az idő még tetszik is nekik, nagyon megbokrosodtak.
2021. okt. 22. 18:48
 4/7 anonim ***** válasza:
Egyelőre mi sem tervezzük bevinni őket, meg más növényt sem. Majd meglátjuk pár nap múlva...
2021. okt. 22. 20:16
 5/7 anonim ***** válasza:
Én is éppen ezt a kérdést akartam feltenni. Úgy gondolom, hogy talán még kinn lehetnek 1-2 hetet. Bár nekem van szerelemvirág,vérvirág, néhány alapjában szobanövény is a kaktuszok és muskátlik mellett, de majd én is nagyon figyelem az előrejelzéseket. Azt jósolták, hogy a mostani lehűlés után ismét 15-18 fokos felmelegedés jön.
2021. okt. 23. 15:11
 6/7 anonim ***** válasza:
Na, ennyit az előjelzés figyelésről. Semmi nem írt fagyot mára, és láss csodát... -2 fok van. És persze minden virágom kinn. Na megyek,megnézem a kárt.
2021. nov. 10. 08:02
 7/7 A kérdező kommentje:

#6 remélem nincs gond!

Végülis a múlt hétvégén beszedtem őket.

2021. nov. 10. 08:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!