Van egy kis kaktuszom ami nagyon szépen nőtt még kis integető kart is növesztett magának. De viszont a macska kb 2 hete lelökte és nagyon megsérült. Az utóbbi időben jól gyógyult de a tetején volt egy seb ami elkezdett bepirosodni mi lehet a baja?
Az integető kar az valószínűleg a sötét hely miatti sajnálatos dolog.
Fotó jó lenne, beazonosítani a problémát.
Hát, ez nem tűnik pirosnak...
Lehet, hogy csak elszáradt az összezúzódott rész, de nekem gyanús, hogy talán rothad is a sérüléstől kiindulva. Ha növekszik a barna rész, akkor egy éles, vékony pengéjű késsel az egészséges részig faragd le, hogy megálljon a rothadás.
Bár azt mindenképpen megcsinálhatod, hogy a beteg részt levágod.
Igy tudtam kivagni roluk a beteg reszt az egyik nem nesz ki olyan rosszul de a masiknak nem tudom a kivagas helyen az most mi
Az 1. képen lehet, hogy mélyebben kellett volna kivágni a felső részen. De majd meglátod, hogy beforr-e szépen, vagy továbbterjed a rothadás.
A 2. képen a kivágás mellett szerintem a kés hegyével megsértetted a szomszéd bordákat. És még így kép alapján úgy tűnik, hogy lentebb kellett volna haladni a vágással, mert még 1-2 centi beteg. De lehet, hogy élőben nem úgy tűnik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!