Milyen növény ez?
Nálam okosabbakhoz fordulnék. :)
(a kép minőségéért elnézést)
Édesanyám kért ilyen növényt a születésnapjára, viszont meg vagyunk lőve, mivel a nevét még ő sem tudja - évek óta keresi ő is, annyit tudunk róla, hogy futónövény, jó lenne meglepni vele, de a nevét nem ártana tudnom.
Köszönöm a segítséget!
Nem akartam leírni de most már megírom:
Van egy könyv, aminek "Szobanövények kézikönyve" a címe. Abból lemásoltam a Scindapsus-t, de közben kifogyott a tinta a gépemből és csak félig lett színes. Így is el akartam küldeni, de nem sikerült (80 éves elmúltam). Viszont higgyétek el, hogy ott a Scindapsus levele a csíkozott.
#10-nek köszönöm elismerő szavait.
Gratulálok a korodhoz!
Isten éltessen sokáig jó erőben és ilyen szelllemi frissességben!
A régi név a Scindapsus, 1908-tól.
Aztán többször átsorolták másik növénycsaládba, de kb. 1970-től már a jelenlegi, Epipremnum név a használatos.
Aki követi valamennyire a latin növényneveket, az gyakran találkozik átnevezésekkel, mert újra és újra észrevesznek valami jellegzetességet, ami miatt egy másik csoporthoz sorolják. Viszont ezeket az átsorolásokat egyrészt nem mindenki fogadja el, másrészt meg a könyvkészítők nem feltétlenül követik az új nevezéktant, így simán beleírják a könyvbe a régi nevet. Most, hogy már létezik géntérkép, ezek az átnevezések nagyon meg fognak ritkulni, mert nem a kinézet, hanem a genetika alapján lehet megállapítani a rokonságokat. És létezik gugli, a könyvkészítők is pontosítani tudják ismereteiket. Ha nem lusták, persze...
#12,
nagyon szépen köszönöm a gratulációt és a jókívánságot, viszont kívánom Neked is!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!